WooCommerce is veruit de populairste WordPress-plugin voor e-commerce websites en biedt uitstekende mogelijkheden om een goede, degelijke webshop neer te zetten. Maar daarnaast zijn er nog talloze extensies beschikbaar waarmee je je shop nog sterker kunt maken. En laten die nou juist voor de feestdagen extra goed van pas komen.

1. Kortingen

Tijdens de feestdagen spelen kortingen een buitengewoon belangrijke rol. WooCommerce ondersteunt standaard kortingscodes, maar die zijn niet zichtbaar voor consumenten (tenzij je ze zelf uitdeelt/beschikbaar maakt via een promotieactie of op sites als Kortingscode.nl).

Beschikbare coupons - Smart Coupon WooCommerce extensie

Bron: WooThemes

Met de WooCommerce extensie Smart Coupon laat beschikbare coupons wel direct in je shop zien. Door op de coupon te klikken, wordt de korting meteen toegepast op je winkelmand. Het direct tonen van de korting kan voor bezoekers een extra trigger vormen om te bestellen.

Gegevens

2. Track & trace

Juist tijdens de feestdagen willen mensen hun cadeautjes op tijd geleverd hebben. Om spanningen rondom verzending en levertijd weg te nemen, werkt het dan ook goed om consumenten na hun bestelling een track & trace-code te versturen, waarmee ze hun bestelling kunnen volgen. Dat kan met de Shipment Tracking extensie.

Shipment Tracking WooCommerce extensie

Bron: WooThemes

Met deze WooCommerce extensie voeg je trackingcodes aan je orders toe. Standaard genereert Shipment Tracking codes voor verschillende grote koeriersdiensten (onder andere DHL, UPS, Fedex, Royal Mail), maar je kunt ook custom tracking links toevoegen voor bijvoorbeeld PostNL.

Gegevens

3. Nieuwsbriefinschrijvingen

Effectieve e-mailmarketing tijdens de feestdagen is cruciaal. Om met je doelgroep in contact te komen, dien je e-mailadressen te verzamelen vanaf je webshop. Dat kan heel eenvoudig met de Newsletter Subscription extensie. Deze extensie geeft bezoekers de mogelijkheid om zich via een widget of een opt-in vinkje bij het bestellen in te schrijven voor jouw nieuwsbrief.

Gegevens

4. Productbundels

Om het bestellen van meerdere producten aantrekkelijker te maken, bieden steeds meer webshops productbundels aan. Neem bijvoorbeeld Coolblue: wil je een koffiezetapparaat kopen, dan krijg je ook de productbundel aanbieding. Als je het koffiezetapparaat met een koffieproefpakket aanschaft, krijg je 39% korting op de totaalprijs. Die korting maakt het een heel aantrekkelijke aanbieding.

Voorbeeld van productbundel bij Coolblue

Voorbeeld van een productbundel aanbieding bij Coolblue

WooCommerce shopmanagers kunnen ook werken met productbundels door gebruik te maken van de Product Bundles extensie. Je stelt dan zelf het type en aantal producten in per bundel en bepaalt hoeveel korting je op het pakket geeft.

Product Bundles extensie WooCommerce

Bron: WooThemes

Gegevens

5. Andere mensen kochten ook

Een laatste WooCommerce extensie die je tijdens de feestdagen helpt je omzet te doen groeien is WooCommerce Recommendations. Deze extensie maakt het mogelijk om aanbevolen producten te tonen onder een bepaald artikel, onder de noemer van ‘Andere mensen kochten ook…’ of ‘Anderen bekeken ook…’. Je ziet dit al op veel succesvolle webshops, waaronder op Bol.com:

Anderen bekeken ook

Je kunt WooCommerce Recommendations zo veel mogelijk automatisch werk laten doen, maar als je zelf liever de touwtjes in handen hebt, geeft de extensie je daar ook de mogelijkheid toe.

Gegevens

Zullen we
Kijken wat er voor jou mogelijk is?

Neem dan contact met mij op