WooCommerce is de populairste WordPress-plugin voor e-commerce websites. Deze plugin biedt prima mogelijkheden om een goede webshop neer te zetten. Bovendien zijn er naast deze plugin nog talloze WooCommerce extensies beschikbaar. Hiermee maak je jouw shop nog sterker en dat zal gedurende de feestdagen extra goed van pas komen.

1. Kortingen

Tijdens de feestdagen spelen kortingen een belangrijke rol en WooCommerce ondersteunt standaard kortingscodes. Deze kortingscodes zijn echter niet zichtbaar voor consumenten. Tenzij je ze zelf uitdeelt of beschikbaar maakt via een promotieactie of op sites als Kortingscode.nl.

Beschikbare coupons - Smart Coupon WooCommerce extensie

Bron: WooThemes

Met de WooCommerce extensie Smart Coupon laat je beschikbare coupons direct in je shop zien. Deze extensie werkt gemakkelijk: door op de coupon te klikken, wordt de korting meteen toegepast. Dit gemak kan voor bezoekers een extra motivatie vormen om te bestellen.

Gegevens van de extensie

De extensie is gelanceerd op 9 augustus 2012, is te koop vanaf 99 dollar en verkrijgbaar via WooThemes.

2. Track & trace

Juist tijdens de feestdagen willen mensen hun cadeautjes op tijd geleverd hebben. Het is dan ook goed om consumenten na hun bestelling een track & trace-code te versturen. Hiermee kunnen ze hun bestelling volgen. Dit regel je met de Shipment Tracking extensie.

Shipment Tracking WooCommerce extensie

Bron: WooThemes

Met deze extensie voeg je trackingcodes aan je orders toe. Standaard genereert Shipment Tracking codes voor verschillende grote koeriersdiensten zoals DHL en UPS. Het is ook mogelijk om custom tracking links toe te voegen voor bijvoorbeeld PostNL.

Gegevens van de extensie

De extensie is gelanceerd op 31 mei 2012. Bovengenoemde extensie is beschikbaar vanaf 49 doller en tot slot is de extensie verkrijgbaar via WooThemes.

3. Nieuwsbriefinschrijvingen

Effectieve e-mailmarketing tijdens de feestdagen is cruciaal. Om op deze manier met je doelgroep in contact te komen, dien je e-mailadressen te verzamelen vanaf je webshop. Dit doe je heel eenvoudig met de Newsletter Subscription extensie. Deze extensie geeft bezoekers de mogelijkheid om zich via een widget of een opt-in vinkje in te schrijven voor jouw nieuwsbrief.

Gegevens van de extensie

Bovengenoemde extensie is gelanceerd op 13 oktober 2011 en te koop vanaf 49 dollar. Je kunt de extensie aanschaffen via www.woothemes.com/products/newsletter-subscription

4. Productbundels

Om het bestellen van meerdere producten aantrekkelijker te maken, bieden steeds meer webshops productbundels aan. Een mooi voorbeeld hiervan is Coolblue: wil je een koffiezetapparaat kopen, dan krijg je ook de productbundel aanbieding. Als je het koffiezetapparaat met een koffieproefpakket aanschaft, krijg je 39% korting op de totaalprijs. Die korting maakt het een heel aantrekkelijke aanbieding.

Voorbeeld van productbundel bij Coolblue

Voorbeeld van een productbundel aanbieding bij Coolblue

WooCommerce shopmanagers kunnen ook werken met productbundels door gebruik te maken van de Product Bundles extensie. Je stelt dan zelf het type en aantal producten in per bundel en bepaalt hoeveel korting je op het pakket geeft.

Product Bundles extensie WooCommerce

Bron: WooThemes

Gegevens van de extensie

Bovengenoemde extensie is gelanceerd op 26 juli 2012 en te koop vanaf 49 dollar. Je kunt deze extensie aanschaffen via WooThemes.

5. Andere mensen kochten ook

De laatste WooCommerce extensie die we behandelen is WooCommerce Recommendations. Deze extensie zorgt ervoor dat je aanbevolen producten kunt tonen. Hiermee kun je bijvoorbeeld ‘anderen kochten ook’ of ‘anderen bekeken ook’ weergeven. Dit zie je al op veel succesvolle webshops, waaronder op Bol.com:

Anderen bekeken ook

Je kunt WooCommerce Recommendations zo veel mogelijk automatisch het werk laten doen. Maar als je zelf liever de touwtjes in handen hebt dan kan dat met deze extensie ook.

Gegevens van de extensie

Wil je meer handige informatie omtrent online business in combinatie met de feestdagen? Gisteren deelde we onze vijf favoriete blogs om je e-commerce tijdens de feestdagen te boosten!

Zullen we
Kijken wat er voor jou mogelijk is?

Neem dan contact met mij op