Tools die elke webdesigner moet hebben

4 tools die elke webdesigner moet hebben

Er zijn van die tools die écht handig zijn om je workflow te verbeteren. De tools Window Resizer, What the Font, Alfred en ImageOptim maken ons elke dag blij! Waarom? Je leest het hier.

1. Window Resizer

Window Resizer is een browser extensie voor Chrome. Deze extensie is handig voor webdesigners en -developers die hun layout willen testen in verschillende browser resoluties. Ideaal tijdens het ontwikkelen van responsive websites!

Window Resizer

2. What the font

Stel je surft ter inspiratie voor een nieuwe webdesign opdracht wat over het web. Vervolgens kom je op een website met een ontzettend mooi font. Hoe kom je er nu achter welk font dit is?

Je zou een screenshot kunnen maken en het uploaden via de website van What the Font. Of je inspecteert het element via de inspector van je browser. Maar het kan nog veel handiger, namelijk met de browser extensie van What the Font.

Door op het font te klikken verschijnt er een “box” die je vertelt welk font het is, hoe groot het is en welke line height er wordt gebruikt. Ideaal!

What the Font

3. Alfred app

Als webdesigner open je tientallen programma’s, honderden bestanden en zeker 20 websites per dag. Al dat zoeken kost bij elkaar opgeteld een aanzienlijke hoeveelheid tijd. Wat nou als dit gestroomlijnder kan?

Hier komt Alfred om de hoek kijken. Alfred is een applicatie voor Mac OS X die je productiviteit verhoogt door middel van snel applicaties openen en vinden van bestanden. Daarnaast kun je ook nog allerlei handige plugins installeren die je workflow nog beter maken.

Alfred is te vergelijken met Spotlight dat standaard op je Mac is geïnstalleerd, maar dan zoveel meer. Alfred wordt ook wel omschreven als “Spotlight on Steroids”.

Alfred

4. ImageOptim

Website worden visueel steeds rijker. Ze krijgen grote afbeeldingen, sliders enzovoort. Erg mooi natuurlijk, maar al die plaatjes hebben ook effect op de laadtijd van je website, omdat je device al deze afbeeldingen moet downloaden.

Op een computer is dat nog wel te overzien, maar wat als je gebruiker jouw website bezoekt vanaf een mobiele telefoon en minuten moet wachten tot dat alle afbeeldingen zijn gedownload?

Met ImageOptim zorg je ervoor dat je plaatjes aanzienlijk kleiner worden in grootte zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Op een hele website kan dit flink schelen qua laadtijd.

ImageOptim

Webdesign liever uitbesteden?

Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!