SEO tips 3: schone url's

SEO tips series. Tip 3: Schone url’s

Fabian de Jong

De derde tip in de 5-delige serie over zoekmachine optimalisatie. Volgende week staat tip nummer 4 online.

Schone url’s en titels van je pagina’s

Een url is een label dat verwijst naar een informatiebron, bijvoorbeeld een webpagina of een ander bestand. De url wordt altijd boven in je webbrowser weergegeven.

Door je url’s duidelijk en kort te houden kunnen zoekmachines je site beter indexeren. Wat je veel bij sites ziet zijn veel te lange url’s zoals dit: http://www.website.nl/subject_3/nieuwe%diensten/902.php. Een schone url is: http://www.elephantcs.nl/dit-doen-wij/.

Het helpt ook door de url goed aan te laten sluiten bij de inhoud van de pagina. Als je pagina gaat over de diensten die je aanbiedt, laat dat dan ook in de url terugkomen.

Titels van pagina’s

De titel van je pagina is een HTML-element dat wordt weergegeven boven in je webbrowser. Het is belangrijk dat de titel die je daar gebruikt goed aansluit bij de inhoud van je website. Probeer niet (alleen) je domeinnaam of bedrijfsnaam te gebruiken, maar geef in een hele korte duidelijke zin weer waar je website over gaat. Probeer voor elke pagina van je website een titel op te geven die voldoet aan de hiervoor genoemde eisen.