Hoe krijg je meer bezoekers op je webshop?

5 tips voor meer bezoekers op je webshop!

Fabian de Jong

Verkopen via internet is hot. Het is dan ook een zeer snel groeiende markt die de ‘gewone’ retail laat krimpen. Maar het is niet meer zo eenvoudig om een succesvolle webshop te starten. Daarom 5 tips om meer bezoekers op je webshop te krijgen.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Maandelijkse worden er wereldwijd 2,7 biljoen zoekopdrachten gegeven. En meer dan 90% van de mensen in Nederland zoekt wel eens naar producten of diensten via een zoekmachine. Als jouw product bij een zoekopdracht in de top 10 van een zoekmachine staat kan dit voor zeer veel bezoekers zorgen.

Zorg dus dat je website goed gevonden wordt op termen die relevant zijn voor jouw producten. Maak daarin een keuze; zelf doen of uitbesteden? Bedenk daarbij dat zoekmachine optimalisatie zeer ingewikkeld werk is. Uitbesteden is dan in de meeste gevallen de beste keuze.

E-mail marketing

De mooiste manier om bestaande klanten en relaties weer naar de webshop te lokken is via e-mail marketing. Stuur ze een gepersonaliseerde nieuwsbrief met leuk nieuws of een goede aanbieding.
Gebruik hiervoor een goed systeem waarmee je kan meten wie de nieuwsbrief opent en op welke links er geklikt wordt. Dit is belangrijk voor verbeteringen in de toekomst.

Let op: Zet nooit alle klanten in de bcc van een e-mail aan jezelf. Dit komt onprofessioneel over. Daarnaast verdwijnt de mail bij zeer veel mensen in de spambox en wordt jouw mailadres gemarkeerd als een spamadres!

Affiliate marketing

Jouw producten of advertenties op tientallen andere websites of blogs. En dit helemaal gratis! Je betaalt pas als zij ook daadwerkelijk betalende klanten aan jou leveren. Klinkt onwerkelijk, maar heet affiliate marketing.
Een zeer veilige manier van online reclame maken. Het kost pas geld als het ook echt geld oplevert. Echter zijn de kosten meestal wel 5% of hoger per verkocht product.

Bloggen

Het bijhouden van een blog kan een waardevolle aanvulling zijn op je webshop. Door regelmatig hoogwaardige blogartikelen online te plaatsen toon je expertise. Daarnaast helpt het ook bij je zoekmachine optimalisatie.
Als je een webshop hebt die racefietsen verkoopt is dat natuurlijk ook het onderwerp waar je over blogt. Je kan een artikel schrijven over leuke fietsroutes, het verschil in de verschillende schakelsystemen of over onderhoud van de fietsketting. Wanneer je artikelen een goede kwaliteit hebben gaan website eigenaren er vanzelf naar linken. Dit levert bezoekers op, maar ook hogere ranking in Google.

Social media

Gebruik de steeds groter wordende social media platformen op de juiste manier. Maak het mogelijk voor je bezoekers dat ze je producten kunnen delen op Facebook, Twitter of een andere social media.
Onderhoud zelf ook o.a. een Twitter account en tweet daar relevante dingen op. Dus niet alleen aanbiedingen plaatsen en jezelf aanprijzen, maar vooral grappige/relevante/interessante tweets online zetten. Hulp bij zakelijk twitteren vind je in onze twitter blogs (deel 2) (deel 3).