Basecamp als projectplanner tool

Basecamp als project planner tool

Om webprojecten succesvol uit te kunnen voeren, moeten developers, designers, marketeers en salesmanagers goed met elkaar samenwerken. Bij Elephant gebruiken we daarvoor een tool om dit te vereenvoudigen: Basecamp. 

Basecamp voor onze projecten

Elephant voert vooral full-service webprojecten uit. In de praktijk betekent dit, dat er een website ontworpen, ontwikkeld en vermarkt moet worden. Alle onderdelen van een project worden door verschillende specialisten uitgevoerd. Daarom maken wij gebruik van Basecamp als project planner tool.

Basecamp is een softwareprogramma waarmee  de samenwerking binnen een project gemakkelijker wordt. De project planner tool zet alle projectinformatie op één plek en biedt de mogelijkheid om centraal te kunnen communiceren. Op deze manier blijft iedereen makkelijk op de hoogte van het project en gaan projectleden niet langs elkaar heen werken.

Waarom Basecamp?

Er zijn tal van redenen waarom wij voor Basecamp als project planner tool gekozen hebben. We gaan ze niet allemaal benoemen, maar sommen de voor ons vier belangrijkste redenen op.

1. Helder projectoverzicht

Basecamp geeft iedereen een overzicht van projecten waarbij zij betrokken zijn. Dit is ideaal, omdat je alleen de projecten ziet waar jij onderdeel van bent. Ook kun je direct zien wie er nog meer aan welke projecten werkt.

Basecamp project planner tool projectoverzicht

2. Alles centraal

Bestanden, briefing documenten, discussies, e-mails en planningen. Dit alles staat op één centrale plek, namelijk in het project van Basecamp. Hierdoor weet iedereen binnen het project wat er moet gebeuren, wanneer dit moet en of er nog eventuele bijzonderheden zijn.

Basecamp project planner tool samenvatting

3. Taken & milestones per persoon

Wij vinden de ”taken” binnen Basecamp één van de meest waardevolle features. Zo kun je een takenlijst aanmaken en daar allerlei verschillende taken in plaatsen. Je kunt deze taken vervolgens toewijzen aan een bepaald persoon en er direct een deadline aan koppelen. Projectleden kunnen ook met elkaar communiceren via comments per taak of takenlijst.

Basecamp project planner tool taken

4. De klant betrekken

De klant kan per taak of takenlijst betrokken worden in een project. Dit kan door een comment bij een taak te plaatsen en deze direct naar de klant te sturen. Wanneer een klant via de mail reageert, komt zijn reactie meteen terug als comment bij deze taak. Ideaal om specifieke feedback of input te krijgen van opdrachtgevers.

Andere manieren

Hoewel Basecamp voor ons het beste werkt als project planner,  zijn er een hoop andere manieren om je projectmanagement in te richten. Heeft jouw bedrijf het anders opgelost, of heb jij andere ervaringen met project planner tools? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!