De dag voor Benthe

Kim Bange

Hoe wij in 12 uur tijd een website maakten, en Stichting Benthe écht vooruit hielpen.

Hoe kun je een stichting echt helpen? Niet alleen geld geven, maar helpen met iets waar ze dezelfde dag nog iets mee kunnen doen? Door te doen waar je goed in bent! Alexandra, voorzitter van de stichting en moeder van Benthe, kwam begin 2017 naar ons toe met de vraag om hulp. Wij besloten met 20+ professionals de handen ineen te slaan en de ‘Dag voor Benthe’ te organiseren.

Lymfatische malformatie

Benthe, Een meisje wonend in onze vestigingsplaats Dordrecht, die strijd tegen de zeer zeldzame ziekte lymfatische malformatie. Een ziekte waar in Nederland weinig over bekend is. Er is geen medicijn en de behandelingen die er zijn, zijn vaak in het buitenland. Om goed behandeld te worden moet Benthe regelmatige naar Duitsland en met name de Verenigde Staten. Deze behandelingen en alle kosten eromheen worden niet vergoed door de verzekeringsmaatschappijen. Om de behandelingen voor Benthe te kunnen betalen én onderzoek en informatie over lymfatische malformatie een duwtje in de rug te geven, is Stichting Benthe in 2012 opgericht.

Elephant & Partners to the rescue

De vorige website van Stichting Benthe was sterk verouderd. De huisstijl was out-dated en werd ook op de website niet overal juist toegepast. Dit deed de overzichtelijkheid en informatievoorziening niet ten goede. Wij besloten in te grijpen. En niet zomaar ‘een website maken’… Nee. We betrekken de (Dordtse) partners waar we graag mee samenwerken bij online projecten en combineren alle expertises tegelijk, tijdens een ‘Dag voor Benthe’.

De heren van KR Communicatie sloten aan voor een nieuwe huisstijl en maakten visuals voor de nieuwe website en infographic. Die werd weer in elkaar gezet voor JW Zegelaar. Van Benthe zelf werd er gaaf materiaal geschoten door Harmen van Eersel, om zo het gezicht achter de stichting te laten zien. Uiteraard waren wij als Elephant verantwoordelijk voor het gehele website-design, de content en de technische ontwikkeling. En dat in 12 uur tijd… Wie houdt er nou niet van een uitdaging?!

Check hieronder de aftermovie:

 

Georganiseerde chaos

De truc is zo min mogelijk voorbereiden. De dag voor Benthe duurde van 12:00 tot 00:00 uur, en iedereen moest binnen die tijd van begin tot eind zijn/haar deel opleveren. Uiteraard ging er wat projectmanagement en planning aan vooraf, maar om 12:00 uur ging het pas écht van start.

Belteam Stichting Benthe

Onze designers begonnen samen met KR Communicatie met de huisstijl, en zette die om in een online webdesign. De eerste templates gingen daarna direct door naar de front-end developers, zodat ook daarmee een begin kon worden gemaakt. De back-enders startten met de techniek achter het online doneren, waardoor iedereen parallel aan elkaar kon werken. De contentmanagers schreven ondertussen alle teksten en verzamelden afbeeldingen. Zodat, zodra het CMS af was, dat er allemaal direct in kon. Het salesteam droeg zorg voor het direct binnen halen van donaties. Zo werden al onze klanten benaderd om Benthe ook te helpen. We haalden maar liefst 3085 euro op. In 1 dag! Gedurende de dag liepen relaties en pers in-en-uit. Iedereen wilde een handje helpen. Bekijk hier een verslag uit het AD. Leden uit het bestuur van Stichting Benthe kregen een training, om na deze dag zelf aan de slag te gaan met de content in de website.

 belteam

Om 0:00 uur presenteerden we aan het bestuur van Stichting Benthe een gloednieuwe website. Het resultaat is een website om trots op te zijn. Overzichtelijk en vriendelijk design, technisch veel mogelijkheden en zelf gemakkelijk te onderhouden. De boodschap van Stichting Benthe komt hierdoor goed over. Doneren kan gemakkelijk via het donatieformulier, die direct gekoppeld is aan een betaalprovider. Op deze manier komt alles direct bij de stichting terecht.

Check ook de gave video’s over de stichting, Benthe zelf en de uitleganimatie over lymfatische malformatie.
Ook Stichting Benthe helpen? Graag!

Wij willen iedereen die tijdens de Dag voor Benthe zoveel inzet heeft getoond enorm bedanken. Alle olifanten, KR Communicatie, JW Zegelaar, Harmen van Eersel en natuurlijk alle sponsoren en donateurs; bedankt!

En Benthe zelf, die de hele dag aanwezig was en ons allen constant een lach op ons gezicht bezorgde. De lach op haar gezicht, is natuurlijk waarvoor we het allemaal hebben gedaan!