De kracht van LinkedIn

De kracht van LinkedIn

Fabian de Jong

LinkedIn is intussen bij vele van jullie bekend. Echter heeft nog niet iedereen een LinkedIn account. En van de mensen die er wel één hebben (2 miljoen+) in Nederland, gebruiken de meesten hem nog niet op de juiste manier. Maar wat heb je nou echt aan LinkedIn? Een snelle blik op de voordelen van LinkedIn.

Het tweedegraads netwerk

Dit zijn de mensen die jouw connecties kennen. In je tweedegraads netwerk zitten heel veel waardevolle mensen. Bijvoorbeeld potentiële klanten, een goedkopere leverancier of die ene werkgever bij wie je al jaren wilt werken. Je wist alleen nooit hoe je deze mensen moest bereiken. Koude acquisitie? Open sollicitatie? De kans is groot dat je direct wordt afgewezen of dat je helemaal nooit reactie krijgt. Maar toen je via LinkedIn deze persoon bekeek zag je ineens dat je allebei dezelfde persoon kent. Er ligt dus toch een connectie tussen jullie.

Hier zit de echte kracht van LinkedIn.  Het is namelijk zeer eenvoudig om nu geïntroduceerd te worden aan elkaar. Dit kan direct via LinkedIn met de “Get introduced through a connection” link. Of je vraagt aan je gezamenlijke connectie of hij je wilt introduceren op een andere manier. De kans dat deze persoon nu contact met je zoekt is vrij groot. Want als iemand aan jou wordt geïntroduceerd zal je deze persoon toch ook een kans geven?

Groups en Discussions

Als LinkedIn member kan je lid worden van groups. Dit zijn verzamelplaatsen voor mensen met dezelfde interesse. Zo heb je groups over online marketing, WordPress en Dordrecht. Op deze wijze kun je ook in contact komen met interessante mensen voor jou.

De groups bieden ook ruimte voor discussies. Je kan een discussie plaatsen en anderen kunnen hierop reageren. Zo kun je vragen stellen over allerlei onderwerpen. Of juist vragen van andere beantwoorden en zo laten zien dat je een expert op jouw vakgebied bent.

Nieuw in de groups is het jobboard. Hier kun je gratis vacatures plaatsen. Of juist aangeven dat je opzoek bent naar een baan.

De mogelijkheden zijn eindeloos…

Dit zijn slechts een aantal mogelijkheden van LinkedIn. Maar hier ligt wel de echte kracht. Maar er zijn zoveel meer manieren op LinkedIn te gebruiken. En je kan het voor zoveel meer doelen gebruiken.
Netwerkguru Jan Vermeiren heeft het boek Hoe LinkedIn nu echt te gebruiken geschreven. Een zekere aanrader om die nieuwe klant te vinden of juist die mooie baan.

Korte introductie door Jan Vermeiren