Bij Elephant hebben we verschillende stagiairs gehad en er zijn er ook een aantal blijven plakken. Er is er zelfs eentje doorgegroeid tot ‘lead back-end’. Dat is natuurlijk een goed teken, want dat betekent dat het best gezellig, leuk en leerzaam is bij ons. Maar hoe denkt onze huidige stagiair Arno hierover? Hij gaat je dat precies vertellen. Lees mee!

De eerste stagedag

Toen de zomervakantie van 2018 voorbij was, begon ik aan mijn eerste (meeloop)stage bij Elephant. De eerste dagen stonden vooral in het teken van kennismaking, met zowel de mensen als de tools die bij Elephant gebruikt worden. Martijn, back-end developer, nam me mee in hoe er precies met WordPress gewerkt werd, waar ik alles kon vinden en waar ik rekening mee moest houden. Jochem, front-end developer, praatte me voornamelijk bij over hoe de front-end wordt aangepakt binnen Elephant. Zowel Martijn als Jochem gaven me een paar opdrachten om op die manier kennis te maken met de werkwijze van Elephant.

Samen van je fouten leren

Al vrij snel na de start van mijn stage begon ik nieuwe features voor klanten te maken. De ene keer kwam ik er zelf uit, de andere keer was het te ingewikkeld. Maar in dat laatste geval stond er altijd een developer klaar om met me mee te kijken. Zodra een feature af was, ging deze naar een developer voor een code review. Dit houdt in dat een andere developer kijkt naar de code die je hebt geschreven zodat eventuele fouten eruit gehaald kunnen worden. Deze code reviews werden ook altijd met mij besproken zodat ik van mijn fouten leerde. Erg waardevol dus!

Voor ‘echte’ klanten aan de slag

Het leuke aan stage is dat je niet voor je docenten, maar voor klanten aan het bouwen bent. In het begin zullen dit kleine features zijn, denk aan een simpel nieuw blok op een pagina met een afbeelding en wat tekst. Na een paar van dit soort kleine features gemaakt te hebben, kreeg ik wat grotere opdrachten. Overhauls van pagina’s, vernieuwde footers, enzovoorts. Toen ik ook dit onder de knie had begon het echte werk, ik mocht zelf een project draaien (loungeset.com). Onder begeleiding van verschillende developers heb ik die site gedurende mijn stageperiode gemaakt. Het is erg tof om zoiets neer te kunnen zetten tijdens je stageperiode en ik kan je verzekeren dat het ook goed staat op je stageverslag!

Bekijk de website van Loungeset die Arno heeft ontwikkeld

Al die competenties

Stage is niet alleen maar meelopen en doen wat je opgedragen wordt. Vanuit school krijg je ook altijd een bak aan competenties mee. Aan het einde van de rit moet je met je stageverslag kunnen aantonen dat je al die competenties behaald hebt. Het stageverslag zul je zelf moeten schrijven, maar je kunt er wel op rekenen dat het team van Elephant ervoor zorgt dat je elke competentie aan kunt tonen. Een hoop van onze developers zijn via een stage bij Elephant terecht gekomen, dus kennen die competenties maar al te goed. Ook ik heb erg goede begeleiding gehad in het behalen van alle competenties.

Afstuderen

Veel stagiairs die bij Elephant hun meeloopstage doen, blijven ook om hun afstudeerstage hier te doen. Op het moment van schrijven ben ik ook bezig met mijn afstudeerstage. Net als bij mijn meeloopstage is hier weer die goede begeleiding aanwezig. Het hele team is bereid om te helpen met interviews en ze denken altijd met me mee over moeilijke vraagstukken die zich voordoen tijdens mijn afstudeeronderzoek. En mochten er bepaalde vraagstukken zijn waar we met z’n allen geen antwoord op hebben, dan is er altijd wel iemand in ons netwerk die we kunnen inschakelen. Dat is echt heel erg fijn!

Toekomst bij Elephant

Veel stagiairs die hun stage succesvol afronden blijven hangen. Met een parttime baan kun je naast je studie bezig blijven bij Elephant. Ik ben na mijn eerste stage ook parttime gebleven en heb van mijn werk bij Elephant mijn supertoffe bijbaan gemaakt. Ik heb gemerkt dat dit een positief effect heeft op mijn developer skills, wat weer erg nuttig is voor je voortgang op school. Op dit moment zitten er drie developers in het team die via een stage bij Elephant zijn gekomen: ikzelf, John en Martijn. John is vorig jaar afgestudeerd en werkt nu fulltime bij Elephant als front-end developer. Martijn is in 2016 afgestudeerd en heeft het stokje genaamd ‘lead developer’ overgenomen van Tommy Kolkman, zoals je misschien hebt gelezen in het blogbericht ‘Wisseling van de wacht’. Als stagiair is er dus ook zeker een toekomst bij Elephant.

De perks van een stagiair

Het is misschien niet het allerbelangrijkste, maar wel heel erg leuk. Stagiair zijn bij Elephant heeft allemaal toffe voordelen. Een laptop in bruikleen en alle tools die je nodig hebt tijdens je stage. Ook wordt er dagelijks een verse lunchtafel klaargezet en is er elke vrijdagmiddag een borrel. En het houdt allemaal niet op na kantoortijden. We organiseren barbecues in de zomer, dineren met kerst, vieren feestjes in de stad, gaan weekendjes weg en we gaan zelfs met elkaar op wintersport (inclusief stagiairs ja). Bij Elephant doen we een hoop dingen samen. Als een echte kudde!

 

Ben jij onze volgende stagiair? Bekijk onze vacatures.