Video marketing inzetten

Dit is waarom video marketing belangrijk is!

Het gebruik van beeldmateriaal op websites is de laatste jaren enorm gestegen. Afbeeldingen en infographics geven een fijne afwisseling aan de teksten op je website. Maar om de aandacht van de bezoekers op je website echt vast te houden moet je vernieuwen en daarbij is video marketing the way to go!

Door middel van video marketing laat je bezoekers op een nieuwe, dynamische manier kennis maken met je organisatie, producten of diensten. Vooraf opgenomen video’s of live streaming video’s zijn op dit moment erg in trek. Cisco verwacht zelfs dat het videoaandeel in 2017 69% van al het internetverkeer van consumenten bevat. Dit valt te verklaren doordat video’s gebieden in onze hersenen activeren die verantwoordelijk zijn voor besluitvorming en emoties. Net die gebieden die je wilt bereiken bij je doelgroep om het beslissingsproces te beïnvloeden!

Wat houdt het in?

“Vroeger” werden video’s gemaakt en online gezet. Youtube was hierbij een belangrijk medium voor organisaties. Het zomaar online plaatsen van video’s zorgde echter voor weinig interactie en rendement.

video marketing inzetten

Tegenwoordig is video marketing meer dan alleen het produceren van een video en die dan verspreiden. Door middel van video content informeer en beïnvloed je de bezoekers van jouw website over je merk, producten en diensten. Je creëert een eenduidige manier van communiceren en zorgt voor meer betrokkenheid. Als je een interessant onderwerp hebt waarin jouw doelgroep geïnteresseerd is, kun je er een video over maken.

Wat is belangrijk?

Je moet je doelgroep daarom ook goed kennen. Dat is een van de belangrijkste onderdelen bij video marketing. Ken hun behoeftes en speel hier op in. Dan weet je namelijk de aandacht vast te houden. Hoe beter jij je doelgroep kent, hoe makkelijker het ook is om te bepalen welk verhaal je wilt vertellen. Belangrijk hierbij is dat je niet alleen maar producten laat zien of laat zien hoe ze werken, maar ook werknemers of klanten. Laat zien waar jouw organisatie voor staat en wees concreet.

Een ander belangrijk onderdeel van een succesvolle video is dat je een videoplan maakt. Hierin beschrijf je waar je over gaat filmen, waar de content geplaatst wordt, hoe lang het duurt etc. Zonder een gedegen plan is de kans groot dat je een slechte video maakt.

Doelgroep is belangrijk

Voordelen en nadelen van video marketing

Zoals bij iedere vorm van marketing heeft ook video marketing voor en nadelen. Het grootste nadeel is dat het een grote investering is. Of je er nu voor kiest om het uit te besteden of niet; het maken van een video kost meer tijd dan het schrijven van een artikel. Daarnaast sluit je bezoekers zonder geluid of bewegende beeld uit. Als laatste is het zo dat Google de inhoud van je video niet kan zien, waardoor je op de inhoud geen SEO voordeel behaald.

  De voordelen wegen in dit geval echter wel op tegen de nadelen. Beelden zeggen namelijk nog altijd meer dan duizend woorden. Hieronder zetten we een aantal voordelen voor je op een rijtje:

 • Complexe onderwerpen vereenvoudigd
  Wanneer je als organisatie complexe producten of diensten aanbiedt, kan je dit met tekst en foto’s proberen uit te leggen. Door dit te ondersteunen met beeld en geluid versterk je echter de boodschap en maak je de boodschap duidelijker.
 • Meer conversies en leads
  Volgens Kissmetrics is de kans dat mensen je product kopen na het zien van een productvideo 64%- 85% groter. Je maakt het product tastbaar als je in een video uitlegt hoe je product gebruikt wordt.
 • Vergroot je doelgroep
  We zijn niet allemaal hetzelfde; de een leest liever en de ander kijkt liever een video. Doordat je beiden geeft spreek je een groter publiek aan. Daarnaast worden video’s vaker gedeeld dan tekst. Hierdoor bereik je dus ook meer mensen.
 • Persoonlijkheid van je organisatie laten zien.
  De persoonlijke kant van je organisatie laten zien. Dat kan met video marketing. Ook geeft het je de mogelijkheid om herkenbaarheid bij je doelgroep te creëren, doordat je bedrijf een gezicht krijgt.
 • Goed voor SEO
  Ondanks dat zoekmachines de inhoud van je video niet kunnen zien, blijven mensen die de video’s bekijken wel langer op je pagina. Dit is goed voor je page rank. Tevens zien zoekmachines wel dat je meerdere soorten content op je website hebt staan, wat ook weer goed is voor je ranking. Websites met video’s worden door Google beter gewaardeerd dan websites zonder. Voor video worden, net als bij artikelen, een aantal standaard onderdelen gebruikt bij de indexatie. De titel, beschrijving en tags en ook ondertiteling en reacties. Bij langere zoekopdrachten in Google, worden video’s ook als snippet opgenomen tussen de zoekresultaten. Wanneer je titel van je video specifiek is, kom je hoger in de zoekresultaten.

Verspreiden van je content

Belangrijk is dat je niet alles alleen maar deelt via Youtube. Het is logisch dat je hier aan denkt, maar met jou velen anderen. Wat veel mensen ‘vergeten’ is dat Facebook dagelijks meer dan 4 miljard video-streamings heeft en dat dit de komende jaren alleen maar omhoog gaat. Onderschat dit dus niet. Ook twitter is vaak een ondergeschoven kindje en is zeker een kanaal wat je in gedachten moet houden.

Concluderend kunnen we zeggen dat video hier is gekomen om te blijven. In dit artikel hebben we slechts een tipje van de sluier laten zien. De impact van video wordt de komende jaren alleen nog maar groter. Video’s roepen net de emoties en binding op bij je doelgroep die je wilt bereiken als organisatie. Spring dus op die video trein en geniet van het ritje.