Wow, Elephant bestaat 10 jaar. Dus we zijn alweer 10 jaar onderweg. Van de bekende zolderkamer tot het monumentale pand in het centrum van Dordrecht. We nemen je graag mee in ons verhaal via onderstaande mijlpalen of check de korte animatie hieronder! Of check hoe we dit gevierd hebben.

2009: De eerste klant

Op 12 juni 2009 was het officieel: de geboorte van Elephant Creative Studio, opgericht door Alen & Fabian. Een bureau gespecialiseerd in het ontwerpen van websites, maar op dat moment, zoals bij elke andere start-up, niet vies van iedere klus die te maken had met design of het internet.

Afbeelding van het Blokpak logo

Niet veel later ging onze allereerste site ooit live en de lancering van Blokpak.nl was een feit. Deze site is nog steeds online te vinden en hebben wij ook nog volledig in beheer. Een website die dus bijna net zo oud is als Elephant zelf.

2011: Het eerste kantoor

Na 1,5 jaar met veel plezier te werken op de zolderkamer besloten Alen & Fabian een eerste kantoor te huren. Dit werd de Veerpromenade 22 in Papendrecht en diende als uitvalsbasis voor de volgende stappen. Een prachtig oud bankkantoor met veel te veel ruimte. Uiteraard anti-kraak, want er moest flink op de kleintjes gelet worden…

Dit is ook het jaar van de eerste officiële medewerker in dienst bij Elephant. En langzaam verschoof de focus naar veel development en ook online marketing. De eerste belangrijke stappen naar een full-service internetbureau!

2012: Een nieuw Elephant

De groei van het bedrijf zette door en het werd tijd om een aantal zaken professioneler op te pakken. Dat startte met een nieuwe uitstraling en een nieuw logo. De (voor ons) bekende blauwe olifant was geboren.

Maar professioneler betekende ook een echt eigen kantoor. We vonden de locatie aan de Vest 161 in Dordrecht. Gezamenlijk met nog 2 Dordtse ondernemingen betraden we het monument, bekend als het Leprooshuis.

Oude en nieuwe logo van Elephant

2013: Traditie geboren & partner rijker

De eerste officiële Elephant wintersport vond plaats in januari 2013 in het prachtige Franse alpendorp Valloire. Het was 3 dagen genieten van de sneeuw en af en toe ook een kleine versnapering. Een geslaagde reis, die voortaan ieder jaar als hoofdprijs op het spel stond bij goede prestaties.

Datzelfde jaar werden Alen en Fabian een partner rijker met de komst van Tommy. Als technisch directeur zet Tommy de lijnen uit betreft development. Maar hij is zeker niet bang om zelf ook nog regelmatig mooi stukjes code op te leven.

2014 & 2015: Een kudde van 10 vakidioten

Om nieuwe stappen te zetten en te groeien in kwaliteit en capaciteit werden de jaren 2014 en 2015 vooral gebruikt voor het binnen halen van nieuwe versterking. Zo behaalden we de magische grens van 10 teamleden en zochten we sterke partners voor onze services. Daar was ook de geboorte van een tot nu toe zeer goede samenwerking met hostingpartner CYSO.

2016 & 2017: Aan de slag met Magento & Laravel

Als bureau dat alleen WordPress oplossingen bood voelden we ons beperkt en konden we helaas niet voor alle uitdagingen een oplossing bieden. Dat wilden we veranderen en daarom hebben we ons de techniek rondom Magento en Laravel eigen gemaakt. Zodat we op e-commerce en webapplicatie gebied ook volledig alles kunnen aanbieden.

Dit resulteerde vrij snel in succes. Zo werd de door ontwikkelde webshop van VanMoof beloond met een Magento Award. Dit was onze eerste award en eentje die nog steeds trots op ons kantoor staat te shinen.

2018: Lidmaatschap DDA

In 2018 is het ons gelukt om zo te groeien in kwaliteit en kwantiteit dat we ons hebben aangemeld voor lidmaatschap van de Dutch Digital Agencies. Uiteindelijk kwamen we door de ballotage commissie en zijn daarmee lid geworden van de belangrijkste branche-organisatie (vinden wij dan…).

Maar 2018 was ook een jaar van bezinning en zelfreflectie.

2019: Tijd voor de volgende stap

Wie zijn we nou echt? Waarom doen we dit? En voor wie doen we dit? Dat zijn de vragen die we beantwoord hebben in 2019. Die antwoorden resulteerden in een volledig nieuwe propositie, een kleine reorganisatie en nieuwe uitstraling.

Samen groeien met digitaal bureau Elephant. Een klein team, met grote ambities en digitale partner die zich onderscheidt door een nuchtere en pragmatische aanpak, maar vooral door eerlijk en persoonlijk contact.

Meer weten over deze transitie. Check onze blog over deze verandering of bekijk hoe we het hebben gevierd.

Elephant bestaat 10 jaar. Op naar de volgende 10!

Chat
Ook een hechte samenwerking aangaan?

Neem dan contact op met onze online strateeg Fabian