SEO tips 1: meta-tags

SEO tips series. Tip 1: Meta-tags

Fabian de Jong

Bijna 90% van alle internetgebruikers in Nederland gebruikt zoekmachines om informatie te vinden op het internet. Van deze zoekende Nederlanders gebruikt meer dan 90% Google als zoekmachine. 

Wanneer je eigenaar bent van een website of er eentje beheert is het dus zeer belangrijk om te zorgen dat jouw website goed gevonden wordt door jouw doelgroep. Elephant geeft je daarom vijf zoekmachine optimalisatie (SEO) tips. Deze week de eerste tip.

Meta-tags

Een meta-tag is een stukje informatie op een website dat de inhoud van de website beschrijft. Deze informatie is echter alleen leesbaar voor zoekmachines.

Description tag

Er zijn zeer veel verschillende soorten meta-tags, maar voor de meeste zoekmachines zijn er maar twee van belang. De belangrijkste is de description tag. Deze bestaat uit een korte beschrijving van de inhoud van een website. De inhoud van deze tag wordt ook weergegeven in de zoekresultaten van een zoekmachine.
Zorg dat je een goede omschrijving van jouw website in de description tag zet. Probeer tevens zoveel mogelijk woorden te gebruiken die ook in de tekst van de website voorkomen. Let er wel op, deze kan beter te lang zijn dan te kort.

Keywoord tag

De andere belangrijke tag is de keywoord tag. Hierin kunnen losse zoektermen worden geplaatst die relevant zijn voor je website. Het is van groot belang dat deze woorden ook terug komen in de tekst van je website. Anders zal deze tag je meer schade toedienen dan dat het je extra bezoekers brengt.