WP Rocket

Snelle WordPress websites met WP Rocket

Tommy Kolkman

We kunnen er niet meer omheen. Snelheid is een must voor websites. Het verbetert niet alleen de gebruikservaring, maar bevordert ook de conversies van webshops én de vindbaarheid via zoekmachines. Omdat laadsnelheid een steeds grotere rol speelt voor onze opdrachtgevers hebben we besloten om te experimenteren met verschillende WordPress plugins. Eén plugin was de duidelijke winnaar: WP Rocket.

Met WP Rocket kunnen we eenvoudig een caching opzetten voor WordPress websites en webshops. Het gebruiken van deze plugin brengt een paar fijne voordelen met zich mee:

Pagina caching

Pagina caching

Met pagina caching worden de bezochte websites opgeslagen in de browser van de gebruiker. Door de opgeslagen data en informatie bespaar je tijdens het tweede bezoek aan de website een deel van de laadtijd.

 

Cache preloading

Cache preloading

Omdat WP Rocket het bezoeken van de bekeken websites stimuleert, heeft het een positief effect op de vindbaarheid via zoekmachines.

 

Afbeeldingen inladen

Afbeeldingen inladen

De laadsnelheid van een website wordt al snel negatief beïnvloed door het gebruik van afbeeldingen. Om dit te voorkomen laadt WP Rocket de afbeeldingen pas in op het moment dat ze daadwerkelijk in beeld moeten verschijnen, bijvoorbeeld tijdens het scrollen op een website.

 

Bestanden verkleinen

Bestanden verkleinen

Kleinere bestanden zorgen voor een snellere laadtijd. Met WP Rocket worden alle webbestanden, waaronder HTML, CSS en Javascript, gecomprimeerd en dus aanzienlijk kleiner.

Met de bovengenoemde voordelen kunnen we de websites en webshops tot wel 50% versnellen. Ook de Elephant website is onder handen genomen en op dit moment ongeveer 35% sneller.

WP Rocket voor onze full-service klanten

Ondertussen hebben we een licentie aangeschaft waarmee we een onbeperkt aantal websites kunnen versnellen. Het plan is om deze optie bij full-service klanten standaard te installeren. De komende weken komen alle bestaande websites en klanten al aan de beurt. Heb je geen servicepakket en hosting bij Elephant? Neem dan contact met ons op zodat we WP Rocket ook bij jouw website kunnen instellen!

Afbeeldingen met dank aan WP Rocket.