Social media buttons

Social media knoppen toevoegen op je website

Social media knoppen mogen niet meer ontbreken in een website. Via verschillende sociale kanalen kun je snel en efficiënt meer traffic naar je website krijgen. Maar voor je die knoppen plaatst, dien je over een aantal zaken goed na te denken.

Bepaal welke kanalen het meest interessant zijn

Er bestaan ontzettend veel social media kanalen die je kunt inzetten voor je bedrijf. Je hebt natuurlijk de bekendste kanalen Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+, maar daar blijft het niet bij. Ook sociale media als Youtube, Instagram, en Pinterest kunnen ontzettend interessant zijn voor jouw organisatie.

Dit betekent echter niet dat je daadwerkelijk op al die kanalen actief moet zijn! Denk goed na welke kanalen de meeste toegevoegde waarde hebben voor jouw bedrijf en waar je je doelgroep het beste kunt bereiken. Dit zijn de kanalen waar je je dan op gaat focussen.

Maak gebruik van bestaande services

Vrijwel alle bekende social media kanalen hebben een eigen share-button ontwikkeld. De button hoef je dus niet meer te ontwikkelen. Maar het integreren van een of meerdere social media knoppen in je site is niet altijd even gemakkelijk. Er kan op technisch gebied best wat bij komen kijken. Let daarom goed op als je social media knoppen gaat toevoegen of schakel een internetbureau in voor hulp.

Denk na over wat er precies gedeeld moet worden

Het is verstandig om ook even na te denken over wat de gebruiker precies kan delen vanaf de site. Share-buttons passen bijvoorbeeld uitstekend onder blogartikelen of nieuwsberichten. Ook kun je social media knoppen inzetten om direct een profiel of (Facebook) pagina te delen of volgen.

Potentiële locaties voor de knoppen

Een van de belangrijkste dingen bij het integreren van social media knoppen in je site, is de locatie van de knoppen. Hier dien je heel goed over na te denken! Op sommige locaties komen bepaalde knoppen beter tot hun recht dan andere. Als het bijvoorbeeld gaat om het delen van een blogbericht, dan is het verstandig om de knoppen dicht bij de tekst te zetten. Kortom:

Bedenk van te voren goed wat je wilt bereiken door je website sociable te maken. Plan alles eromheen en zorg dat de juiste social buttons, op de juiste manier, op de juiste plaats beschikbaar zijn.

Heb je hulp nodig met social media of heb je interesse in een complete online marketing strategie? Kijk dan eens wat Elephant voor je kan doen.