Stagiair bij Elephant: Wat houdt dit in?

Veel mensen hebben het ooit gedaan: Stage lopen. Na twee jaar in de boeken is het tijd om de geleerde theorie in de praktijk te brengen. Dit is één van de leerzaamste momenten binnen je opleiding. Aangezien een stage vaak 5 à 6 maanden duurt, is het belangrijk een bedrijf te vinden dat bij je past. Hoe hebben onze stagiaires John en Marloes dit aangepakt?

Inmiddels zijn ze al bijna 3 maanden werkzaam bij Elephant. John als stagiair front- & back-end developer en Marloes als stagiaire online marketing. ‘‘Nu we het opschrijven, merken we pas hoe snel de tijd gaat.’’ Hoe zijn ze bij Elephant terecht gekomen en wat doen ze zoal? Wij hebben het ze gevraagd! 

John – Stagiair Front- & Back-end developer

Hoe ben je bij Elephant terecht gekomen? 

‘‘Ik ben een derdejaars student Informatica aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens een stagemarkt op school kwam ik voor het eerst in contact met Elephant. Na een vervolggesprek en een korte kennismaking op het Elephant kantoor voelde het voor mij al snel vertrouwd. Het feit dat Elephant zijn stagiaires een leerzame periode biedt en actief laat laat meewerken in het team was voor mij doorslaggevend. Tijdens mijn stage verdiep ik mij zowel in front- als back-end development om te kijken waar mijn interesse het meest ligt. Ik ben een leergierig persoon die hard wil werken. Deze eigenschappen pasten precies in het profiel van Elephant. Vandaar dat ik sinds september werkzaam ben bij Elephant.’’

Hoe ziet een werkdag als stagiair Development eruit? 

‘‘Sinds september ben ik werkzaam bij Elephant. Nu, bijna 3 maanden later, voelt het eigenlijk alsof ik niets anders meer wil doen. We beginnen de dag met een stand-up. Hierbij vertelt iedereen wat hij of zij die dag gaat doen. Vervolgens gaat iedereen aan het werk met zijn project of taken. Mijn taken zijn vaak erg verschillend. Denk aan het inbouwen van een video header, de opmaak van een site vernieuwen of klanten helpen met support. Mocht ik ergens niet uitkomen, is er altijd ergens een olifant die tijd voor mij vrij maakt.’’

John aan het werk

 

Het feit dat Elephant zijn stagiaires een leerzame periode biedt en actief laat laat meewerken in het team was voor mij doorslaggevend.” 

 

Marloes – Stagiair Online Marketing

Hoe ben je bij Elephant terecht gekomen? 

‘‘Ik ben een derdejaars student Digital Business Concept aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met ‘digital’. Van de nieuwste technologieën tot de online aanwezigheid van bedrijven. Uit eerdere ervaringen weet ik dat het type bedrijf je stage kan maken of breken. Vandaar dat ik vastberaden was een leuk en jong bedrijf te vinden waar ik mijn marketing skills verder kon ontwikkelen. Via via hoorde ik van Elephant en na een open sollicitatie kreeg ik te horen dat ik in september kon beginnen. Hier keek ik erg naar uit!“

Hoe ziet een werkdag als stagiaire Online Marketing eruit? 

“Rond kwart voor 9 kom ik het Elephant kantoor binnen lopen. Met een kopje koffie bekijk ik rustig mijn planning. Vervolgens ga ik aan het werk. Wat voor werkzaamheden ik uitvoer? Dit is erg verschillend en dat is precies wat stage lopen bij Elephant voor mij extra leuk maakt. Zo ben ik bijvoorbeeld ’s ochtend druk bezig met de organisatie van een evenement om vervolgens een e-mailcampagne op te zetten voor een klant. Na de lunch ga ik aan de slag met de ontwikkeling van een nieuw presentatie format en duik ik in SEO om voor een klant een rapportage op te stellen. Ik krijg de ruimte om mijzelf op verschillende online marketing vlakken te ontwikkelen en mee te denken op strategisch niveau. Iets wat ik ook zeker in de toekomst wil gaan blijven doen.”

 

”Ik krijg de ruimte om mijzelf op verschillende online marketing vlakken te ontwikkelen en mee te denken op strategisch niveau.”

Wat vinden wij leuk aan stage lopen bij Elephant?

Eigenlijk waren wij het hier vrij snel over eens: de platte bedrijfsstructuur, het kleine hechte team, de klantgerichtheid en natuurlijk de gezelligheid. Zo lunchen we elke middag met alle olifanten, wat vaak samengaat met een hoop gelach. Daarnaast worden we door iedereen behandeld als een collega en niet als een stagiair. Mochten we ergens niet uitkomen, dan is er altijd iemand die tijd voor ons vrij maakt. Stage lopen bij Elephant is meer dan het standaard ‘koffie halen en printjes maken.’ Aan het begin van onze stages kregen we dan ook als snel werkzaamheden met verantwoordelijkheid toegewezen. Maar naast het harde werken is er ook zeker genoeg tijd om te lachen.

‘‘Vaak hoor je dat stagiaires worden ‘gebruikt’ voor de mindere klusjes. Dit is bij Elephant zeker niet het geval. Vandaar dat wij de komende 3 maanden nog met veel plezier werkzaam zullen zijn bij Elephant. Wij zullen niet alleen nog veel gaan leren maar ook zo nu en dan onze bijdrage leveren aan de vrijdagmiddagborrel. Voor de lezers die onbekend zijn met Elephant: beeld je een klein feestje in. Daarna gaan wij weer terug de schoolbanken in om hopelijk beiden over 1,5 jaar ons diploma in ontvangst te mogen nemen.’’

Zoek jij nog een leuk stagebedrijf? Stuur een mailtje naar info@elephantcs.nl en kom een keer langs om de mogelijkheden te bespreken!