Terugblik op voorspellingen uit 2010

Terugblik op voorspellingen 2010

Fabian de Jong

In januari van dit jaar deed Elephant een aantal voorspellingen over het jaar 2010. Het is inmiddels december en dus tijd om de te kijken wat er van terecht is gekomen. De eerste voorspelling is in ieder geval uitgekomen.

Google start definitief de eerste e-oorlog met China

Al was het niet Google die hem startte, de onlangs uitgelekte documenten van Wikileaks lieten zien dat China een aanval op Google had ingezet. De Chinezen waren echter niet zo succesvol en dus kan iedereen nog rustig de zoekmachine gebruiken.

Internet Explorer verliest 50% van zijn marktaandeel

De Microsoft browser heeft heel wat marktaandeel moeten inleveren, maar geen 50%. Zo had IE in januari van dit jaar een (Europees) marktaandeel van 45% en nu 38,9%. Door dit verlies zijn ze nu marktleider af. Die positie is voor Mozilla Firefox met een ruime 39%. Google Chrome heeft na de campagnes een aandeel van 9,25%.

Zelfs de meest conservatieve bedrijven zich online beginnen te vestigen

Erg moeilijk meetbaar natuurlijk. Maar internetactiviteit steigt en dus ook bedrijvigheid. Serieuze bedrijven zonder website vind je haast niet meer. Nu nog zorgen dat bedrijven internet ook actief gaat gebruiken in hun bedrijfsvoering.

Er wordt meer geskypet dan gebeld

Een beetje een optimistische voorspelling. Maar het is wel zo dat Skype intussen de grootste internationale telefoonmaatschappij is. Met 95 miljard gebelde minuten in de eerste helft van 2010 is dat ook niet zo gek. Het zal dan ook niet heel lang meer duren dat meer en meer mensen voortaan gratis gaan Skypen in plaats van bellen voor die dure minuten.

Osama Bin-Laden eindelijk wordt getraceerd, via zijn ip-adres

Dit is helaas nog niet uitgekomen. Maar misschien komt Wikileaks binnenkort met prachtige documenten over de man.

Je eindelijk die eigen onderneming start, op weg naar het grote succes!

Dat kan alleen jij bepalen. Ik hoop dat je toch de goede keuze hebt gemaakt.

In januari komt Elephant met een aantal nieuwe voorspellingen!