10 uitstekende WordPress websites

WordPress 3.6 – de nieuwe features

Op 20 mei 2013 is het zover, de release van de nieuwste versie van ons geliefde CMS: WordPress 3.6! Waarom is dat spannend, vraag je je misschien af? De nieuwe versie brengt een aantal hele leuke nieuwe features met zich mee, zowel voor ontwikkelaars als voor eindgebruikers. In deze blog zet ik enkele leuke features op een rijtje.

Post formats

Bij het plaatsen van een nieuw bericht kun je nu aangeven om wat voor post het gaat. WordPress maakt het je dan bijzonder makkelijk om bijvoorbeeld een video, link of quote te plaatsen. Dit was in eerdere versies wel mogelijk, maar is nu vele malen gebruiksvriendelijker.

post format wordpress 3.6

Wat is nou het voordeel hiervan? Webdesigners kunnen nu gemakkelijk per onderdeel een template maken. Gebruikers kunnen gemakkelijk aangeven wat voor post ze willen plaatsen, en WordPress toont direct alle relevante invulvelden. Zo kan er per post type een ander design worden toegepast. Zo kunnen bijvoorbeeld statussen automatisch bovenaan de homepage in een balk worden geplaatst, en video’s netjes in een slider verderop op de pagina. En dit alles op een zeer gebruiksvriendelijke manier.

Post locking

Als je met meerde mensen een blog of website bijhoudt, ga je deze functie erg waarderen. Ten eerste is er in het berichtenoverzicht duidelijk te zien wanneer iemand anders een bepaald bericht aan het bewerken is. Zo kun je nooit per ongeluk tegelijk een bericht gaan zitten bewerken.

Mocht je toch het bericht willen bewerken, dan is er nu de mogelijkheid om de editor over te nemen en de andere auteur uit te sluiten van het bericht.

bron: http://blog.teamtreehouse.com/a-preview-of-wordpress-3-6

Verbeterde autosave

WordPress 3.6 gaat berichten op een veiligere, efficiëntere manier automatisch opslaan wanneer je deze aan het bewerken bent. Zo verlies je nooit meer je werk bij een verbroken verbinding of crashende computer!

Ook het opnieuw inloggen wanneer je sessie is verlopen gaat nu een stuk makkelijker. WordPress toont gewoon een pop-up waar je je inloggegevens moet invullen, zodat je meteen verder kan met schrijven.

Audio & video

Het wordt nu mogelijk om audio en video op je website te hosten (vanuit de bekende media-bibliotheek). De audio en video bestanden kunnen via een aparte post format worden toegevoegd.

En nog meer!

In de update zitten natuurlijk nog meer nieuwe functies. De bèta versie is al enige tijd beschikbaar, dus misschien heb je zelf al met 3.6 gewerkt. Wat vind jij van de nieuwe features? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!