Yoastcon

Yoastcon 2017; inspirerende sprekers en meer!

Het is 3 weken geleden, maar Kim en ik zitten nog steeds vol goede ideeën na het inspirerende Yoastcon 2017. Omdat wij van delen houden, lichten we hier een tipje van de sluier op!

Wat is YoastCon?

Voor de 2e keer organiseerde Yoast SEO de Yoastcon. Yoastcon is een interactieve SEO conferentie die, hoe kan het ook anders, gefocust is op zoekmachine optimalisatie. Yoast SEO is de tool die wij in al onze WordPress websites plaatsen om op technisch SEO gebied zo goed mogelijk te optimaliseren. Aangezien de conferentie dus precies in ons straatje past en wij onszelf graag blijven ontwikkelen gingen Kim en ik op pad naar het mooie Nijmegen. Tijdens de eendaagse conferentie kregen we tips van experts, praktische seo kennis, en nieuwe inzichten voor websites.

Interessante sprekers

Ondanks dat de naam doet vermoeden dat de dag vooral draait om de tool van Yoast zelf, waren er veel sprekers die juist over algemenere SEO onderdelen spraken. Content marketing, linkbuilding, de toekomst van SEO en zelfs conversieoptimalisatie kwamen aan bod.

Conversieoptimalisatie

In een interessante en vooral vrolijke talk van Karl Gillis kregen we voorbeelden te zien van websites die goed converteren en websites die dat juist niet doen. Karl gaf onder andere aan dat een website die goed wil converteren voldoende conversie mogelijkheden moet hebben en persoonlijk moet zijn. Een contactbutton met foto van de contactpersoon is een goed voorbeeld van deze persoonlijke touch. Wat je zeker niet moet doen? Een “Koop nu” button. Dit is onpersoonlijk en voelt als een bevel.

De toekomst van Google

Marcus Tandler is een SEO specialist die ons een kijkje gaf in de ‘angstaanjagende’ toekomst die Google voor ons in petto heeft. Voice search wordt steeds belangrijker en Google gebruikt ons allemaal als proefratten. Dit klinkt misschien enger dan dat het is, want in principe is het allemaal bedoelt om de wereld van de zoekmachines nog makkelijker te maken voor haar gebruikers. Wat zijn belangrijkste voorspelling was? Dat Google binnen aanzienlijke tijd weet wat jij wilt voordat je het zelf weet. Food for thought.

YoastCon 2017

Workshops

Gedurende de dag werden er in de ochtend 7 en in de middag 7 workshops gegeven. Alle workshops waren allemaal gericht op je website zo SEO proof mogelijk te maken. SEO copywriting, de toekomst van WordPress, Yoast for Magento2 en advanced SEO waren een aantal van de workshops waar je de handen uit de mouwen kon steken.

Het voordeel van deze workshops was dat je tijdens de uitleg meteen zelf aan de slag kon en kon testen wat hun tips voor jouw website te betekenen had. Dit maakte het geheel lekker interactief.

Bekijk hier onze impressie van YoastCon

Wat hebben we ervan geleerd?

Tijdens de workshops hebben we veel uitleg gekregen over de SEO by Yoast tool. Veel kennis hadden we al, maar het is altijd goed om alles weer eens met een frisse blik te bekijken. Aan het einde van de dag hadden we onder anderen meer inzicht in:

  • Hoe we Yoast voor Magento 2 kunnen gebruiken.
  • Nieuwe manieren van linkbuilding.
  • Welke Taxonomieën we het beste wel en niet uit kunnen sluiten in SEO by Yoast for WordPress.
  • Hoe het algoritme van Yoast werkt en wat we er mee kunnen.

Yoastcon was al met al een inspirerende dag waarin we weer met een nieuwe blik naar bepaalde SEO onderdelen gekeken hebben. Ondanks dat we veel van de dingen die bij Yoastcon al wisten is het zeker een aanrader voor iedereen die vaak met de tool werkt!