Glassology by Libbey

Online contest voor de beste bartenders ter wereld.

Webcontest met oog voor design

De Glassology Design Contest is een jaarlijkse online wedstrijd georganiseerd door glasproducent Libbey. Professionele bartenders uit de gehele wereld strijden 8 maanden lang voor een plaats in de finale waarbij ze het ultieme glaswerk ontwerpen. Het winnende ontwerp wordt door Libbey in productie genomen en is daarna wereldwijd verkrijgbaar. 

Aan Elephant de opdracht een website te creëeren waarbij inschrijven en deelnemen gemakkelijk en laagdrempelig is. De belangrijkste doelstelling was om betere resultaten te krijgen dan de vorige editie van de Glassology wedstrijd.

Wat wij deden

  • Online Strategie
  • UX Design
  • Front-end development
  • Back-end development
  • Facebook koppeling
  • Mailchimp koppeling

Bekijk de website

Glassology website persoonlijke pagina

Persoonlijk profiel

Vanuit een persoonlijke profielpagina kunnen deelnemers eenvoudig gegevens aanvullen en aanpassen, een glasontwerp uploaden en hun eigen voortgang in de wedstrijd bekijken.

mailchimp integratie

Mailchimp koppeling

Door een custom koppeling is Mailchimp verbonden aan WordPress. Persoonsgegevens worden automatisch in Mailchimp geladen waardoor contentmanagers van Libbey eenvoudig en snel mailings kunnen versturen naar alle deelnemers.

Makkelijk via Facebook registeren

Door de custom Facebook koppeling kunnen deelnemers zich met slechts één klik inschrijven. Gegevens worden automatisch in de Glassology database geladen. Dit zorgt voor optimaal gebruiksgemak voor zowel deelnemers als content managers.

glassology

Behaalde resultaten

Doelstelling was meer interactie dan bij de vorige editie van Glassology en dat is gelukt.
Deelnemers uit 53 landen, 20% meer registraties en 400% meer inzendingen

Voor onze Glassology Design Contest wilde wij een goed werkende website neerzetten die voldeed aan onze behoeften en aan de verwachtingen van de bezoekers. Hierbij heeft Elephant ons geholpen in een relatief korte tijd. Wij zijn zeer tevreden over het geleverde resultaat en de website heeft voldaan aan onze verwachtingen. De bezoekersaantallen zijn flink gestegen en het aantal ingeleverde designs is verviervoudigd in vergelijking tot de vorige website. Elephant, bedankt voor de fijne samenwerking.

Marc Verweij – Product manager

Wordpress
Contact opnemen...
Meer weten?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
...of neem contact op met:
Fabian

Fabian

Online strateeg
Ruben

Ruben

Online Strateeg