proces van content maken

Contentmarketing

Met contentmarketing verbind je via waardevolle, relevante informatie jouw doelgroep met je bedrijf. Door consequente distributie van content die zowel relevant en waardevol zijn voor je doelgroep, bouw je aan de reputatie en autoriteit van jouw organisatie. Wij denken met je mee over de strategie en begeleiden je in het content marketing traject.

Wat heb je eraan?

hoe zorg je voor meer loyaliteit bij je klant

Loyaliteit van je volgers

Content marketing is een internet marketing techniek waarin je communiceert met je klanten zonder je producten of diensten te verkopen. In plaats daarvan bied je informatie aan die bezoekers helpt een vraag te beantwoorden of een probleem op te lossen.

Door je bezoekers te helpen, creëer je loyaliteit bij je publiek naar jouw merk. In de toekomst zijn mensen eerder bereid iets van jou te kopen, omdat je ze eerder goed van dienst bent geweest.

Onze aanpak

Hoe gaan we te werk?

Content marketing bij Elephant verloopt altijd in drie stappen.

Stap 1: onderzoek

We bekijken altijd eerst de stand van zaken qua content marketing: blogt je bedrijf al vaak, wat is de kwaliteit van die blogs en zijn jullie al actief op sociale media? En zo ja, op welke platformen en wat deel je daar?

Stap 2: strategie

Na het onderzoek bepalen we de strategie. We stellen daarin onder andere het doel, de doelstellingen en de doelgroep van het content marketing traject vast. Ook omschrijven we wie welke content wanneer gaat maken.

Stap 3: aan de slag

Afhankelijk van wat je wilt, gaan wij voor actief je schrijven of ondersteunen we je op de achtergrond. Kwaliteit staat hierbij altijd centraal, want enkel door écht goede content te maken, onderscheid je je van andere bedrijven.

Combinatie met SEO en social media

Waar SEO, content marketing en social media marketing voorheen redelijk ‘losstaande’ diensten waren, beginnen deze takken van sport steeds meer te overlappen.

Content marketing is tegenwoordig een essentieel onderdeel van het verbeteren van je vindbaarheid en social media marketing sluit daar ook weer op aan: door een waardevol en relevant artikel te schrijven, spreek je via Google de juiste doelgroep aan. Wanneer je een artikel via social media verspreidt, zorg je ervoor dat jouw publiek je bericht op meerdere plaatsen kan bereiken.

Daarom bieden we content marketing steeds vaker in combinatie met SEO en social media aan. Meer weten over SEO? Lees onze whitepapers met daarin de basics en de ontwikkelingen voor 2018!

 

Voordelen van content marketing

Wanneer je content marketing goed inzet, kun je daar veel voor terugkrijgen. Kort de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Verbeterd je vindbaarheid in zoekmachines
  • Versterkt je imago binnen de branche
  • Zorgt voor relevantere bezoekers op je website
  • Verbetert de conversies binnen je website

Veelgestelde vragen over content marketing

Jullie kennen mijn business niet. Hoe kun je er dan over schrijven?
Het is inderdaad soms lastig om over onderwerpen te schrijven waar we niet dagelijks mee bezig zijn. Daarom doen we content marketing ook niet alleen en blijven we altijd met onze klanten in gesprek.

We overleggen het blogplan, bieden bij complexe onderwerpen onze artikelen nog ter revisie aan en pakken de telefoon als we ergens vragen over hebben. Zo komen we altijd tot mooie resultaten.

Ik wil zelf mijn artikelen schrijven. Waarom heb ik jullie nodig?
Veel van onze content marketing klanten die zelf schrijven, vinden het wel prettig om houvast te hebben in de vorm van een content marketing plan. Wij zijn dan de ondersteunende partij op de achtergrond en geven enkel advies.

Op het moment dat je zelf toch niet meer aan het schrijven toekomt, kunnen we dit altijd van je overnemen.

Het lijkt me erg tijdrovend en kostbaar. Wat levert content marketing me uiteindelijk op?
Content marketing is tegenwoordig essentieel voor SEO en dus voor de vindbaarheid van je website. Steeds meer bedrijven doen echter ‘iets’ met content, dus alleen door het écht goed te doen, stijg je uit boven de massa. Het is een langetermijnplan, maar levert je naast verbeterde vindbaarheid en relevantie ook betere naamsbekendheid bij je publiek op.

Meer vragen?

Benieuwd hoe we content marketing voor jou kunnen inzetten? We denken graag met je mee.

Neem contact op

Content marketing
Contact opnemen...
Brainstormen over content marketing?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
...of neem contact op met:
Fabian

Fabian

Online strateeg
Anne

Anne

SEO & Content specialist