Magento 2 specialist

Een Magento 2 webshop is voor gevorderden

Kennis, ervaringen en budget zijn basis behoeften in de ontwikkeling van een e-commerce platform als Magento 2.

Wil je echt het maximale uit je Magento 2 webshop halen, dan heb je wel al enige ervaring in e-commerce nodig. Om de uitgebreide mogelijkheden optimaal te benutten, moet je immers weten hoe het e-commerce-landschap eruitziet en hoe je jouw webshop daar het best in positioneert .

Een e-commerce manager die de shop beheert is essentieel voor het succes, weten wij uit ervaring. We kunnen veel automatiseren, maar menselijk overzicht, creativiteit en inzicht blijven altijd noodzakelijk.

De initiële investering van een Magento 2 webshop is misschien hoger dan bij kant en klare oplossingen of andere e-commerce platformen als WooCommerce. Daar tegenover staat dat je een systeem krijgt dat helemaal naar jouw situatie kan worden ingericht en mee kan groeien met jouw ambities. Houdt rekening met een initiële investering van minimaal € 30.000.

Als je een Magento webshop laat maken, dan stoppen de werkzaamheden niet bij de oplevering en het live gaan van je shop. Voor het realiseren van groei over een langere termijn, blijft doorontwikkelen erg belangrijk. Reserveer hier dan ook budget voor.

En als we een stap terug gaan, dan hoort een goede online marketingstrategie, de juiste tekst en fotografie ook bij de de succesfactoren van je shop. Gelukkig kunnen wij je samen met onze partners ook hierbij helpen.

Jouw uitdaging bespreken

 

 

E-Commerce partner

Essentieel: e-commerce manager

Menselijk overzicht, creativiteit en inzicht blijven noodzakelijk.

Strategie

Een shop die converteert begint bij een goede strategie

Dus start ieder project met een uitgebreide kennismaking.

Een succesvolle Magento 2 webshop bouwen, begint bij een goed uitgedachte online strategie. Vanuit deze strategie maken we de vertaling naar een concept dat jouw doelstellingen realiseert. We verzorgen de technische uitvoering en analyseren de resultaten.

De online strategie stellen we samen met jou op. Daarvoor gaan we eerst terug naar de basis: Hoe moet alles werken? Wat moet daarvoor gebeuren? Zo weten we zeker dat we jouw doelen en het traject volkomen duidelijk hebben.

Ook het design speelt daarbij een grote rol: een succesvol ontwerp is immers meer dan alleen een mooi plaatje: het moet in dienst staan van de eindgebruiker én het moet jou helpen je doelen te behalen.

Vervolgens werken we in korte sprints naar de implementatie. Daar houdt ons werk echter niet op: de behoeften van gebruikers veranderen voortdurend en ook na de live-gang denken wij graag op strategisch niveau met je mee.

Van een goed uitgedachte e-commerce strategie tot design, implementatie en integratie met je online marketing: bij Elephant pakken we het complete traject van A tot Z voor je op.

ecs-link

Magento 2 webshops hebben uitgebreide koppelings- & integratiemogelijkheden

Daarmee kan je processen automatiseren en optimaliseren

Dankzij de uitgebreide mogelijkheden om Magento 2 te koppelen aan verschillende systemen, kan je webshop onbeperkt meegroeien met jouw verkoopambities. Koppel je Magento 2 webshop bijvoorbeeld aan externe softwarepakketten om je workflow verder te optimaliseren, of integreer externe partners voor meer efficiency.

Welke koppelingen zijn er mogelijk met Magento 2 webshops?

Payment Service Providers

In een webshop zijn de betalingen cruciaal. Welke Payment Service Provider past het beste bij jouw shop? Niet alleen de betaalmethoden die zij aanbieden, ook de service en het onderhoud van de koppeling zijn belangrijke factoren bij het maken van een keuze.

ERP, PIM, CRM

Na de transactie en wanneer je PSP heeft geïncasseerd, wil je alles snel en makkelijk in je boekhouding hebben verwerkt. Misschien werk je wel met een PIM om je productinformatie uit het ERP te verrijken voor het naar je Magento webshop gaat. Heb je een uitgebreid CRM waarin je klantgegevens centraal worden bijgehouden om gerichte marketingacties uit te voeren? Dan is een koppeling met je webshop een vereiste.

Verzend- of Fulfillmentpartners

Verstuur je pakketten via PostNL, DPD of DHL? Of gebeurt de afhandeling door meerdere partijen? Misschien maak je wel gebruik van een fulfillment-center. Na de verkoop is dit een van de belangrijkste onderdelen van je proces. Goed om ook hier dus even bij stil te staan en alle argumenten af te wegen.

 

Product feeds

Marktplaatsen als Bol en Amazon zijn niet meer weg te denken in de e-commerce. Ze kunnen een waardevolle aanvulling zijn op jouw marketingmix. Dan is een product-feed vanuit je shop ideaal!

Peer reviews

Online klantbeoordelingen worden steeds belangrijker. De techniek heeft ook op dit vlak niet stilgestaan en beoordelingsplatformen zoals Kiyoh, Trustpilot of Feedbackcompany zijn eenvoudig aan je Magento 2 webshop te koppelen.

Marketing Automation

Als je veel klanten hebt, is het handig om Marketing Automation tools te gebruiken, zoals Mailchimp, Spotler of Campaign Monitor. En zo zijn er nog veel meer automatiseringstools die we aan je Magento 2 webshop kunnen koppelen om je marketingteam te versterken.

ecs-report

Waarom je een Magento 2 webshop laat maken

Magento 2 is bij uitstek geschikt voor maatwerk en er zijn maar weinig scenario’s te bedenken waarin je met een Magento 2 webshop niet uit de voeten kunt.

We zetten de voordelen op een rij:

  • Magento 2 is open source. Dat betekent dat je niet vastzit aan één partij en dat er een wereldwijde community van developers en partners is die het platform ondersteunt en doorontwikkeld;
  • Het platform is geschikt voor voor zowel b2b als b2c. Het biedt mogelijkheden om klanten in te laten loggen en zelfs verschillende prijsstellingen voor verschillende klantprofielen in te stellen: heel handig voor b2b-sales;
  • Een Magento webshop biedt uitgebreide koppelingsmogelijkheden;
  • De webshops kunnen volledig naar wens worden opgebouwd. Elephant heeft een eigen framework waarmee sneller ontwikkeld kan worden. Klanten profiteren van ontwikkelingen die Elephant in-house doet om het framework te verbeteren. Daar hebben we ook een award voor gewonnen;
  • Er worden voortdurend extentions ontwikkeld om de functionaliteit van het platform te vergroten;
  • De ingebouwde Business Intelligence module maakt het mogelijk om de verkoopgegevens goed te analyseren en filteren.

Meet Magento
Award 2017

Innovatie staat niet stil.

Als waardering voor ons harde werk, wonnen wij in 2017 een Meet Magento Award in de categorie Magento Innovatie. We kregen deze award voor de custom made widgets die wij voor de website van onze klant VanMoof bouwden.

Op 10 mei 2017 mochten wij de Meet Magento Award in ontvangst nemen en daar zijn we natuurlijk supertrots op!

Zullen we
Het eens over jouw Magento 2 shop hebben?

Neem dan contact met mij op. Ik ben Alen en help je graag verder.

Alen Sirovica - digitaal bureau Elephant