Het platform en de techniek

De requirements vanuit ER waren dusdanig specifiek dat we kozen voor maatwerk in Laravel. Met dit open source PHP framework hebben we een platform gebouwd dat volledig aansluit bij de wensen van de klant. Door koppelingen te leggen met systemen als Salesforce en MailChimp zijn processen zoveel mogelijk geautomatiseerd.

Het vernieuwde Erasmusrecruitment.nl is een recruitment website met veel op maat gemaakte functionaliteiten. Studenten maken er een profiel aan en kunnen zo reageren op vacatures. Hun profiel en cv is (geanonimiseerd) zichtbaar voor recruiters, die een pakket kunnen aanschaffen op basis van het aantal vacatures dat ze willen plaatsen. Al het contact vindt plaats via het platform. Voor snelle vragen kunnen student en recruiter met elkaar chatten.

Ook het volledige aanmeldproces rondom de Erasmus Recruitment Days is binnen het nieuwe platform gewaarborgd. Recruiters zien in een overzicht de (geanonimeerde) cv’s van aangemelde studenten en geven met één muisklik aan of de student een bijeenkomst bij kan wonen. Een proces wat voorheen in Excel sheets werd bijgehouden, is nu binnen een paar minuten geregeld.

digital agency werken bij website

Eerst inventariseren en valideren, dan bouwen

Het ER-platform is een omgeving met meerdere type oplossingen en diensten voor zowel student als recruiter. Om te begrijpen hoe al deze oplossingen, diensten en processen werkten hebben we een service blueprint ontwikkeld. Hiermee werd inzichtelijk welke interacties er op welk moment moesten plaatsvinden en via welk kanaal.

Aan de hand van deze informatie kon het prototype worden ontworpen. We goten elke stap op het platform in een wireframe. De wireframes gaven ER een duidelijk beeld van de oplossing die we voor ogen hadden en stelden ons in staat om onze aannames te testen bij studenten en recruiters. Door eerst te valideren en daarna pas te bouwen, konden we onnodige ontwikkelkosten voorkomen.

“Elephant is een hele fijne partij om mee samen te werken. Ze denken proactief mee en nemen de tijd om de organisatie en de eindgebruiker echt te leren kennen.”

Simone Barendse, Information Processes Manager ER

Toekomstbestendig samenwerken

Het bestuur van ER bestaat uit studenten en wisselt daarom jaarlijks. Om ook toekomstige besturen wegwijs te maken binnen het systeem, hebben we een documentatiesysteem opgezet; alles wat we ontwikkelen wordt direct in een online wiki geplaatst. Door scherp te documenteren zorgen we dat zowel al onze developers als toekomstige besturen met het platform uit de voeten kunnen.

Chat
Eens met elkaar kennismaken?

Ik kom graag met je in contact!