Inventarisatie

Waarom moet je starten met het maken van persona's?

Door het opstellen van (buyer of user) persona’s krijg je een accuraat beeld van het belangrijkste deel van jouw doelgroep (en je ideale klant). Dit helpt je bij onder andere je marketing, sales en service. Kortom: persona’s zijn onmisbaar. Ze geven je klanten een naam en gezicht en ze geven jou richting en houvast.

Een user persona, buyer persona of customer persona: hoe je het ook noemt, is, naast een goed uitgewerkte customer journey, echt onmisbaar voor een goede marketing strategie. Maar hoe maak je nou zo’n persona? Dat doe je door kenmerken zoals demografische gegevens, leeftijd en geslacht te omschrijven. Ook beschrijf je hobby’s, pijnpunten en dingen waarvan jouw persona gelukkig wordt. Doe je dat uit de losse pols? Absoluut niet. Om tot een goede persona te komen, moet je onderzoek doen.

Wij hebben een ‘How-to guide’ opgesteld, een customer persona template, waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je een persona maakt. Van het uitvoeren van onderzoek tot de elementen die je echt niet mag vergeten én een concreet voorbeeld van een passend marketingidee bij jouw persona. Want dat is natuurlijk ook heel belangrijk: je moet marketingplannen maken die bij jouw persona aanslaan. Je moet er echt mee aan de slag en content creëren (bijvoorbeeld op social media) waar jouw persona blij van wordt omdat het precies is wat hij of zij zoekt.

In ons voorbeeld maken we een persona voor B2C, maar het is ook heel goed mogelijk om een B2B persona te maken. Ook al denk je dat je een afgekaderde doelgroep hebt voor jouw product of dienst in de zakelijke markt, een B2B persona brengt deze groep tot leven én gaat je ongetwijfeld nieuwe inzichten geven.

Download whitepaper

Je hebt de whitepaper gelezen en bent nu natuurlijk zo enthousiast dat je direct aan de slag wil met het maken van persona’s. Dat snappen wij maar al te goed. Daarom kun je hier kosteloos een hardcopy poster op A0-formaat aanvragen waarop jij stap voor stap jouw persona kunt uitwerken. Wij sturen ‘m meteen naar je op!

of download het canvas
Liftoff

Voor je het weet ligt hij op de deurmat...

Laat ons weten via onderstaand formulier waar we de hardcopy (A0) van de persona naar toe moeten sturen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chat
Samen aan de slag met de persona?

Neem dan contact op met onze digitaal strateeg Jeroen