Webdesign voor websites ontwikkelen
Design

Design als essentieel onderdeel van jouw nieuwe digitale oplossing

Om een digitaal project tot een succes te maken is een passend design essentieel.

In de fase rondom webdesign gaan we aan de slag met de ‘lay out’ van jouw website. Wij maken designs die passen bij de branding van jouw bedrijf. Daarnaast doen onze webdesigners er alles aan om ervoor te zorgen dat je als bezoeker gemakkelijk door de website kunt navigeren. De designfase sluit daarom naadloos aan op de eerste fase waarin de digitale strategie is uitgedacht. Wij zijn het webdesign bureau dat verder kijkt dan de look & feel.

Hoe komen we tot het juiste design?

Die past bij jouw doelgroep.

Daar waar wij in de strategie de benodigde paden uitstippelen, geven we dit in de webdesignfase een gezicht; een digitale beleving op basis van een unieke uitstraling en gebruiksvriendelijkheid.

Ongeacht voor welk bedrijf we aan de slag gaan, de klant staat hierin altijd centraal. Met een consistente merkbeleving creƫer je een vloeiende interactie tussen interface en eindgebruiker, wat uiteindelijk leidt tot meer conversie.

1. Onderzoek & inspiratie

Voordat er Ć¼berhaupt iets wordt uitgetekend starten we altijd met een onderzoek. Inspiratie opdoen om een richting voor de algemene look & feel te definiĆ«ren maar ook kijken hoe de concurrent het aanpakt.

2. Wireframing & Concepting

Afhankelijk van het type en de grootte van het project werken we wireframes uit. Hierbij wordt nog niet gekeken naar de uitstraling maar ligt de focus vooral op het uitwerken van de bezoekersreis. Hoe gaat alles functioneren, op welke manier worden alle paginaā€™s ingedeeld en hoe verbinden wij deze met elkaar om de gebruiker hier op een soepele manier doorheen te loodsen?

3. User Interface Design & Interactie

De digitale reis wordt tot een volwaardige beleving uitgewerkt, waar de branding tot op detailniveau in verweven is. Naast een sterke en consistente uitwerking van het design laten we het ook tot leven komen door middel van interacties. Hoe natuurlijker de website ā€œcommuniceertā€ met de gebruiker, hoe prettiger de ervaring. Less is more, maar het oog wilt ook wat. We zoeken altijd de juiste combinatie tussen gebruiksvriendelijkheid en esthetische waarde zonder dat het elkaar in de weg zit.

4. Design Systeem

Alles wat we uitwerken draagt uiteindelijk bij aan het design systeem: een organische bibliotheek van bouwstenen die de basis vormt voor alle digitale uitingen. Dit verrijken wij met richtlijnen, principes en documentatie om een consistente merkbeleving te kunnen waarborgen. Met behulp van het design systeem creƫren we niet alleen schaalbare websites maar ontwerpen we ook standaarden voor social uitingen, digitale presentaties, infographics en andere content uitingen.

Samen werken we richting het juiste design

Vanuit een helder concept

… naar een volledig design uitgewerkt dat gericht is op de eindgebruiker.

Design presentatie vanuit Elephant naar de klant
Foto van Alen op de WSB website
Chat
Wil je aan de slag met
onze designers?

Laten we eens kennismaken!