Erasmus Recruitment

Nederlands' grootste recruitmentplatform voor studenten

Simone Barendse van Erasmus Recruitment

“Elephant is een hele fijne partij om mee samen te werken. Ze denken proactief mee en nemen de tijd om de organisatie en de eindgebruiker echt te leren kennen.”

Simone Barendse Information Processes Manager @ Erasmus Recruitment
Introductie van Erasmus Recruitment

Je bent één click verwijderd van een echte klik. Vul je vraag hier in. Bellen of appen kan natuurlijk ook.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact met Jeroen

Liever direct contact? Bel of mail mij gerust.

  • Development
  • Webapplicatie
  • Design
  • Strategie
Nederlands' grootste recruitmentplatform voor studenten

Erasmus Recruitment (ER) wil studenten een vliegende start op de arbeidsmarkt geven. Dit recruitmentplatform is een initiatief van twee Rotterdamse studieverenigingen en draait om twee componenten: een vacaturesite, waarop studenten en bedrijven met elkaar in contact komen, en een jaarlijks recruitmentevenement (de ER Days), dat gedurende zeventien dagen door circa 2.500 studenten en organisaties wordt bezocht.

Ambitie

We willen graag een platform dat ruimte biedt aan zowel de vacatures als het event, met ingebouwde functionaliteiten die zorgen voor een betere match tussen studenten en recruiters. Zodat we enerzijds iets extra’s kunnen bieden aan het bedrijfsleven en anderzijds de studenten beter kunnen begeleiden in de zoektocht naar een passende vervolgstap.

Strategie & design

Het ER-platform is een omgeving met meerdere type oplossingen en diensten voor zowel student als recruiter. Om te begrijpen hoe al deze oplossingen, diensten en processen werkten hebben we een service blueprint ontwikkeld. Hiermee werd inzichtelijk welke interacties er op welk moment moesten plaatsvinden en via welk kanaal.

Aan de hand van deze informatie kon het prototype worden ontworpen. We goten elke stap op het platform in een wireframe. De wireframes gaven ER een duidelijk beeld van de oplossing die we voor ogen hadden en stelden ons in staat om onze aannames te testen bij studenten en recruiters. Door eerst te valideren en daarna pas te bouwen, konden we onnodige ontwikkelkosten voorkomen.

Techniek

De requirements vanuit ER waren dusdanig specifiek dat we kozen voor maatwerk in Laravel. Met dit open source PHP framework hebben we een platform gebouwd dat volledig aansluit bij de wensen van de klant. Door koppelingen te leggen met systemen als Salesforce en MailChimp zijn processen zoveel mogelijk geautomatiseerd.

Resultaat

Het vernieuwde Erasmusrecruitment.nl is een recruitment website met veel op maat gemaakte functionaliteiten. Studenten maken er een profiel aan en kunnen zo reageren op vacatures. Hun profiel en cv is (geanonimiseerd) zichtbaar voor recruiters, die een pakket kunnen aanschaffen op basis van het aantal vacatures dat ze willen plaatsen. Al het contact vindt plaats via het platform. Voor snelle vragen kunnen student en recruiter met elkaar chatten.

Ook het volledige aanmeldproces rondom de Erasmus Recruitment Days is binnen het nieuwe platform gewaarborgd. Recruiters zien in een overzicht de (geanonimeerde) cv’s van aangemelde studenten en geven met één muisklik aan of de student een bijeenkomst bij kan wonen. Een proces wat voorheen in Excel sheets werd bijgehouden, is nu binnen een paar minuten geregeld.

  • Bekijk website
  • Het team
    • Arno de Jong - Front-end Developer
      Ad

      Arno

      Front-end Developer
    • Bart van der Waerden - Front-end Developer
      Bv

      Bart

      Front-end Developer
    • Dilano Gökçen - Back-end Developer
      DG

      Dilano

      Back-end Developer
    • Jurriaan Grubben - Creative Designer
      JG

      Jurriaan

      Creative Designer
    • JL

      Jordy

      Lead Strategie en Design
  • Naar het team