Een vacatureplatform voor specialisten

Laura geeft uitleg over WEA

“Wij werken samen met Elephant aan meerdere projecten. Zij staan altijd voor ons klaar en denken op een creatieve manier met ons mee. Echt een fijne partner die ik kan aanraden om mooie resultaten mee te bereiken!”

Laura Zonne Adviseur marketing en communicatie @ WEA Deltaland
case - Laura en Kayleigh zijn in gesprek met een laptop open voor zich.
case - kantoor WEA
Een bezoek bij STAR Specialists op locatie
Case - Floris en Kayleigh zitten in een vergaderruimte op locatie bij onze opdrachtgever WEA en zijn in gesprek met hen

Wil je ook ontdekken of het écht klikt? Vul je gegevens en je vraag hier in. Bellen of appen kan ook.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact opnemen met Floris

Liever direct contact? Bel of mail mij gerust.

Meer cases

  • Werken-bij website
  • Development
  • Design
  • Corporate website
  • Strategie
Een werken-bij website en corporate multi-site platform voor WEA: toekomstbestendige digitale oplossingen

Westelijke Accountants, WEA, is een organisatie van samenwerkende accountants en belastingadviseurs met verschillende maatschappen over Nederland. Ze bieden een breed scala aan financiële diensten, waaronder accountancy, belastingadvies en financiële planning. Elke maatschap functioneert als een eigen entiteit met een bestuur. Ondanks de veelzijdigheid van WEA is het een uitdaging om marketinguitingen en organisatieprocessen te stroomlijnen, en vooral om jonge talenten aan te trekken in een branche die vaak als "stoffig" wordt gezien. De vraag naar een uniforme en dynamische online aanwezigheid is essentieel voor de groei en samenwerking van de maatschappen.

Ambitie

WEA benaderde ons met de vraag om een werken-bij website te ontwikkelen die vacatures van alle maatschappen op één plek zou samenbrengen. De uitdaging lag in het creëren van een heldere structuur waarin iedere maatschap goed vertegenwoordigd was zonder dat er één voorgetrokken werd. Na het succes van de werken-bij website, ontstond ook de wens voor een corporate site die dezelfde dynamiek kon bieden en tegelijkertijd de eenheid binnen de organisatie zou versterken.

Strategie & design

We begonnen met een persona-workshop, waarbij medewerkers en directieleden van verschillende maatschappen betrokken waren. Deze sessie, samen met de uitgebreide Big Intake, gaf ons een duidelijk beeld van de behoeften en identiteit van de verschillende maatschappen. Hierdoor konden we gerichte strategieën ontwikkelen die aansluiten bij hun unieke kenmerken en gezamenlijke doelen.

Na de lancering van de werken-bij site voerden we, op basis van een UX-audit, diverse optimalisaties door. Zo verbeterden we de opbouw van vacatures en de filteropties om beter aan te sluiten op het gebruikersgedrag.

Het design is toekomstbestendig vormgegeven, zodat het zowel de werken-bij als de corporate website ondersteunt. Terwijl het logo en de bestaande kleuren behouden bleven, is er een nieuwe benchmark neergezet die over alle maatschappen kan worden uitgerold. Het ontwerp combineert een persoonlijke en authentieke uitstraling, passend bij de identiteit van WEA.

Techniek

De corporate website is ontwikkeld als een multi-site. Dit maakt samenwerking tussen de verschillende maatschappen eenvoudig en zorgt ervoor dat nieuwe maatschappen moeiteloos kunnen worden toegevoegd. Alle layout componenten zijn identiek voor iedere maatschap, wat het onboarden van nieuwe maatschappen eenvoudig maakt. Daarnaast worden updates automatisch doorgevoerd voor alle maatschappen, wat zorgt voor efficiëntie en consistentie. Iedere maatschap profiteert van doorlopende verbeteringen, zoals nieuwe functionaliteiten. Met gebruikersrollen en rechten kan elke maatschap zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun content, terwijl alleen bevoegde personen aanpassingen kunnen doen.

Resultaat

Na het succes van de werken-bij website kregen we het vertrouwen om ook de corporate website van WEA te ontwikkelen. Deze multi-site oplossing zorgt ervoor dat alle maatschappen eenvoudig kunnen samenwerken binnen één platform, met de flexibiliteit om eenvoudig nieuwe maatschappen toe te voegen. Updates en content aanpassingen kunnen snel en efficiënt worden doorgevoerd over alle maatschappen. Kortom, WEA beschikt nu over een toekomstbestendig digitaal platform dat klaar is voor verdere groei en innovatie.