digital agency maatwerk website

Het begeleiden van twee doelgroepen in meerdere regio's

Euromate heeft twee verschillende doelgroepen. Enerzijds zijn er distributeurs: resellers die wereldwijd producten verkopen en vanuit Euromate in verschillende landen opereren. Aan de andere kant zijn de bezoekers eindklanten: scholen, fabrieken, organisaties op zoek naar luchtzuivering. Allereerst focussen we daarom op twee verschillende omgevingen voor die verschillende doelgroepen. Daarnaast willen we de distributeurs vanuit één website verbinden: met één logo, dezelfde kleuren en consistente branding. Maar dan wel wereldwijd te vinden en met een eigen domein per land of regio. Waar Euromate NL altijd over in controle blijft.

Meer 'digitale body' geven aan bestaande branding

Een nieuwe huisstijl komt niet zo maar uit de (gezuiverde) lucht vallen, dus hebben we eerst samen gekeken hoe de nieuwe vormgeving eruit komt te zien. In goed overleg ontdekten we welke vibe en vormgeving Euromate als brand neerzet. Maar ook wat hen meer body kon geven in de algehele look en feel van de organisatie. 

Daarnaast begeleidt het design de bezoeker naar de juiste omgeving: aan klanten worden oplossingen gepresenteerd, terwijl resellers op de productpagina’s belanden.

Makkelijk domeinen lanceren per land of regio

Euromate heeft een multisite met multi-language. Dat betekent dat in de backend van WordPress verschillende groepsdomeinen zijn aangemaakt voor Euromate. Alle algemene informatie is hierop te vinden en bovendien beschikbaar in het Frans, Engels, Duits en Nederlands. 

Wanneer Euromate voor Australi√ę, Saudi Arabi√ę of Zuid Amerika een nieuw, eigen domein wil aanmaken, is binnen no time het bestaande domein gekopieerd. Dan is het alleen nog zaak de settings aan te passen, zodat resellers per land specifieke eisen kunnen instellen. Met de templates passen ze de content zo aan dat een nieuwe site perfect aansluit op de markt van dat land.¬† Een oplossing waarbinnen wereldwijd zowel bezoekers als distributeurs gebruik kunnen maken van verschillende domeinen, rollen en rechten.

Ben je benieuwd naar de nieuwe website van Euromate. Ga naar euromate.com!

Chat
Eens met elkaar kennismaken?

Ik kom graag met je in contact!