De Dordtse haven

Design en development

Optimaal gebruiksgemak door mobile first

Het nieuwe platform heeft een compleet nieuwe huisstijl gekregen. Omdat uit data bleek dat men de website vooral via de telefoon bezocht, zijn we bij het design uitgegaan van mobiele bezoekers. De grote vraag was hoe we de grote hoeveelheid content op een slimme manier konden neerzetten. We hebben gekozen voor wie een pagina bezoekt kan eenvoudig door de verschillende opties scrollen. Dit design is vervolgens naar de desktop-site vertaald. Door het gebruik van zogenoemde ‘breekpunten’ aan de achterkant van de website is het design ook zeer geschikt voor grote schermen.

De techniek

Hoge mate van automatisering

WordPress bleek het meest geschikte systeem voor deze content driven website. We hebben het CMS gekoppeld aan een centrale content-database waardoor content die elders wordt geüpload automatisch op InDordrecht verschijnt, zoals de Uitagenda van Dordrecht. Bezoekers die bepaalde plekken of tips voor een later moment willen bewaren, slaan deze eenvoudig op in de favorietenfunctie. Met WooCommerce hebben we een webshop klaargezet die binnenkort wordt gelanceerd. Bezoekers kunnen hier producten van VVV Dordrecht bestellen.

digital agency campagne website

Groei en onderhoud

WordPress Multisite oplossing

Een mooi resultaat betekent niet dat we bij Elephant achterover leunen. We blijven optimaliseren en doen dat aan de hand van data. Door goed te meten kunnen we de juiste verbeteringen aan de klant voorleggen. Aan de klant vervolgens de keuze om te bepalen wat prioriteit heeft.

Handig is dat we de techniek die we voor deze website hebben opgezet, dankzij de WordPress Multisite oplossing kunnen hergebruiken voor de websites van het naastgelegen Alblasserwaard en Hoeksche Waard. Dat betekent: een website die bewezen werkt, tegen een lage investering voor de klant.

Chat
Sparren over hoe jij digitaal kunt groeien?

Onze digitaal strateeg staat klaar om eens te brainstormen over de mogelijkheden.