Strategie

Je werken-bij website koppelen met een ATS. Best of both worlds.

Structuur, wij zijn er bij Elephant gek op. Niets is zo belangrijk als een goede én duidelijke structuur van je website. In dit geval gaan we het specifiek hebben over een werken-bij website: een aparte website met als doel het werven van nieuwe kandidaten. Want zo’n website kan soms best lastig in elkaar zitten. Wat zijn precies de voordelen van de koppeling met een ATS-systeem en waar moet je allemaal op letten? Jeroen neemt ze graag met je door.

blog - Maarten en leon werken samen achter de computer
Voordat we beginnen: wat is ATS nou eigenlijk? De afkorting ATS staat voor Applicant Tracking System. Het is speciale software waarmee bedrijven hun wervingsproces en hun relatie met potentiële kandidaten efficiënt en effectief kunnen beheren. ATS is de belangrijkste software aan de achterkant. Een soort CRM en centrale plek met al je kandidaten data.

Vijf voordelen van de koppeling tussen website en ATS

1. Geen dubbel of extra werk

Als er geen koppeling is tussen ATS en website dan is er altijd extra werk. Sollicitanten moeten vanuit formulieren handmatig in het ATS geplaatst worden en een vacature staat als losse entiteit in zowel het ATS als de website. De koppeling scheelt je dus letterlijk heel veel werk.

2. Marketing en HR werken vanuit eigen systeem

Een CMS om de website te beheren voor de marketeer en een ATS om de vacaturestroom te beheren voor de recruiter of HR professional. Daar worden ze allebei blij van.

De marketingafdeling heeft de vrijheid om algemene pagina’s te maken zoals ze zelf willen met de nieuwste technieken en mogelijkheden van een (open source) CMS, zoals WordPress.

Er zijn geen zorgen dat recruiters dingen verpesten op de website, omdat ze er simpelweg niet in zullen werken. Maar zelf vacatures publiceren is wél mogelijk, dit doen ze dus via het ATS. Door de koppeling komt deze vacature automatisch op de website te staan in het format dat in samenwerking met marketingafdeling en het bureau is bedacht. Iedereen veilig werkend in zijn eigen bekende systeem.

3. Iedere leverancier/partner zijn eigen expertise

Voor de beste producten ga je niet naar de supermarkt en je koopt ook je brood niet bij de slager. Nee, iedere specialist zijn vak. Waar ontwikkelaars van ATS systemen bezig zijn met de ideale situatie te creëren voor recruiter, denkt de UX strateeg van je digitaal bureau met je mee over de ideale indeling van de website. Altijd gebaseerd op jouw eigen en unieke candidate journey.

Vraag je bureau niet een ATS te bouwen en vraag je ATS leverancier ook niet je website te ontwerpen. Laat de IT kracht van beide partijen samenkomen via een koppeling.

blog - het hele team luistert naar een demo van een collega

4. Flexibiliteit om te wisselen van ATS

Jeroen: ‘’Wanneer je wilt wisselen van ATS-leverancier betekent dit niet gelijk het einde van je website. ATS en website zijn immers gescheiden. En ja, het wisselen van ATS-leverancier komt vaker voor dan je denkt. Met name bij bedrijven die in korte tijd hard groeien. Vaak blijkt dan dat het huidige systeem niet meer voldoet aan de wensen en eisen. Het bedrijf is de ATS-leverancier letterlijk ontgroeid. In dit geval ben je blij als beide aspecten losgekoppeld zijn. Stel je bedrijf gaat groeien en je komt er na 2 jaar achter dat je een andere ATS-systeem nodig hebt, dan kan dit zonder problemen. Je koppelt dan simpelweg je werken-bij site aan je nieuwe ATS.’’

5. Je bent flexibeler op de inrichting van je werken-bij website

Jeroen: ’’Je bent niet aangewezen op de aangeleverde blokken of lay-out. Er zijn geen beperkingen, je maakt de website precies zoals jij wilt en samen met je bureau bepaald hebt. Je creëert zo een opvallend vermogen om meer kandidaten aan te spreken. Je kan beter je verhaal vertellen, meer ingericht op je doelgroep en je valt meer op door de unieke uitstraling.’’

Als je een ATS wilt hebben waarbij je een aparte werken-bij website wilt creëren is een goede API essentieel. Een Application Programming Interface is een software-interface die het mogelijk maakt dat twee applicaties met elkaar kunnen communiceren. Het kiezen van een ATS-systeem is dus essentieel wanneer je een koppeling wilt.

Optimaliseer je werken-bij website

Een goede koppeling tussen je ATS en werken-bij website zorgt voor efficiënter werken, geeft marketing en HR de vrijheid om in hun eigen systemen te werken, en versterkt de candidate journey. Door specialisten te laten samenwerken, bouw je een wervingsproces dat zowel effectief als gestroomlijnd is.

Jouw werken-bij website ook koppelen met een ATS? Jeroen helpt je verder!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek hier cases waarvoor we een succesvolle werken-bij website hebben ontwikkeld