Benieuwd naar het team van Elephant? Wij laten onze toppers graag zelf aan het woord. Ontdek hoe ze bij ons digitaal bureau terecht zijn gekomen, wat ze dagelijks uitspoken op kantoor en wat volgens hen het werk zo leuk maakt. Met in deze blog de hoofdrol voor Arno, de codeerheld van Elephant.

‘’Als 3e jaar student CMT moest ik een stageplek zoeken en daarvoor bezocht ik een stagemarkt waar je bij verschillende bedrijven kennis kon maken. Mijn leraar had gezegd: ‘maak het jezelf gewoon makkelijk en zoek er eentje bij jou in de buurt.’ Ik zat destijds op de Hogeschool in Rotterdam en woonde in Papendrecht, dus Dordrecht was een logische optie. En wat bleek? Elephant zat midden in het centrum van Dordrecht.’’

Het is heel cliché, Ik weet het, maar bij Elephant werken voelt niet als werk

Elephant viel direct op

‘’Heel eerlijk, er liepen daar best wel wat oudere mensen rond. Bij de ‘kraam’ van Elephant leek het alsof er gewoon 2 andere studenten stonden. In positieve zin. Gewoon 2 leuke en vlotte gasten. Niet awkward of stoffig. Ze vroegen ook meteen ‘wat vind jij tof om te doen?’ in plaats van direct met een verkooppraatje te komen. Het was een heel open en toegankelijk gesprek.

Daarna ben ik natuurlijk nog de website gaan bekijken. Op de ‘over ons’ pagina zag ik leuke foto’s, waarbij ik meteen een goed beeld van het team kreeg. Niet van die standaard beelden van medewerkers achter een bureau. Maar echt een leuk kijkje achter de schermen van een vlot team. Precies wat ik wilde. Hierdoor besloot ik op gesprek te gaan en niet veel later begon ik als stagiair bij Elephant!’’

Je zit hier nooit je uren af te tellen, het is geen 9-5 baan

Van stage naar vaste baan

‘’Mijn stage was echt heel leuk (mocht je zelf trouwens op zoek zijn naar een stageplek dan is deze blog ook nog tof om te lezen). Nadat ik alles gehaald had, vroeg Martijn of ik naast mijn studie onderdeel van de kudde wilde blijven. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, natuurlijk zei ik ja. Simpelweg omdat het nooit voelde als werk. Je hebt hier geen 9-5 baan, je zit hier niet je uren af te tellen. Sterker nog, dat heb ik nooit gedaan. Voor mij voelt het ook echt alsof ik aan het hobbyen ben. Er heerst zo’n fine vibe, niet alleen tijdens werk, maar ook daarbuiten.’’

Van design naar code

‘’Ik werk als Front-end Developer. Leuk feitje: ik werk nu samen met Lourens, hij was één van de twee gasten die ik op de stagemarkt ontmoette. Simpel uitgelegd zet ik het design wat Lourens maakt om in code. Eigenlijk de hele visuele vertaalslag. Hij levert het ‘uiterlijk’ aan en ik moet zorgen dat het een mooi werkend geheel in de front-end wordt. Dat alles schaalbaar is, afbeeldingen meebewegen, de website op mobiel goed werkt en dat alles leesbaar is. Ik zorg er eigenlijk voor dat alles één goed geheel is.’’

Favoriete project

‘’Ik vond Bambook echt heel gaaf om te doen, daar zit zo’n toffe club achter. We werken natuurlijk vaker aan hele leuke projecten, maar soms zijn dat hele strakke websites, waar ik persoonlijk iets minder mee heb. De site van Bambook zit vol met visuele snufjes en mooie dingen qua styling. Bovendien zeiden ze ‘verzin zelf maar iets tofs, ga los qua creativiteit’. We konden bij dit project echt buiten de standaard om gaan en die creatieve vrijheid sprak mij enorm aan. Het was ook erg leuk om dit samen met mijn collega John te doen, we hebben echt samen de site vanaf de grond af mogen opbouwen.’’

Ambities

‘’Jazeker! Ik vind Vue.js heel interessant en ben daar ook steeds meer projecten mee gaan draaien. Dit stukje front-end framework zorgt voor interactiviteit en gaat een stuk dieper de materie in op het gebied van front-end. Dit is een gebied waar ik mezelf kan blijven uitdagen. En het mooie van code is, dat het super digitaal is. Het staat letterlijk overal op internet gedocumenteerd. Je kan dus lekker vanuit je bed documentatie lezen of video’s bekijken en het je op deze manier zelf aanleren.

Bovendien is alle kennis ook bij mijn collega’s te vinden. Ik kan hier op kantoor altijd lekker sparren en vragen stellen. Zo ben ik laatst aan de slag gegaan met een configurator voor een zonneschermdoek. Ik heb hierin bewust de moeilijkere aspecten opgepakt en dit vervolgens laten reviewen door mijn collega John. Super fijn, want zo leer je ontzettend snel.’’

Het lijkt me leuk om het aanspreekpunt te zijn als mensen vragen hebben. Dat jij die ervaren gast bent

“Wat zijn je plannen binnen het team van Elephant? ‘’Ik zit hier helemaal goed op m’n plek. De komende tijd wil ik verder groeien qua kennis om zo langzaam naar de senior rol te groeien. Het lijkt me leuk om het aanspreekpunt te zijn als mensen vragen hebben. Dat jij de gast met de meeste ervaring bent en daardoor je collega’s verder kan helpen. Nu hebben de collega’s om mij heen juist meer ervaring dan ik, dus ik stap ook eerder op de rest af. Maar het groeien in je vak en kennis en hier vooruitgang in zien, dat vind ik hartstikke leuk.

Ook mooi dat dit bij Elephant zo centraal staat. Zo heb je o.a. ontwikkelingsuren, eigenlijk uren waarin je de vrijheid hebt om te klooien. Om te leren en jezelf te ontwikkelen. Daar wil ik echt nog meer mee gaan doen.’’

Wat zou je tegen een – potentiële – nieuwe collega willen zeggen?

‘’Dat het hier écht leuk is. Geen massaal bedrijf, maar een kleine hechte club vol met enthousiastelingen. Als jij aangeeft dat je iets wilt leren of doen, dan is er bijna altijd ruimte voor. En ik weet dat het in de IT-branche vaak vanzelfsprekend is dat er leuke uitjes georganiseerd worden, maar bij Elephant gaan ze echt nog een stapje verder. Aanrader dus! De teamspirit is ook hoog, iedereen is super aardig en denkt met je mee. Ik weet dat veel teamgenoten het zegt, maar je voelt je hier echt snel thuis.’’

Arno’s tip van de dag

‘’Zoek je een nieuwe baan? Kijk bij een bedrijf altijd naar de ‘over ons’ pagina. Hoe zit het team erbij, ziet het kantoor er leuk uit, spreken de mensen je aan. Ook op Instagram kan je vaak een goed beeld krijgen. Als je je er meteen op je gemak denkt te voelen, is het een teken dat je moet solliciteren.’’

 

Op dit moment blijft het aantal projecten stijgen, waardoor Arno op zoek is naar een nieuw, enthousiast codeerheld. Is dit iets voor jou? Bekijk dan onze vacature voor front-end deverloper!