Achter de schermen is hier al langere tijd aan gewerkt en nu is het eindelijk zover: per 1 januari 2021 zal de dagelijkse leiding niet meer in handen liggen van de oprichters Alen Sirovica en Fabian de Jong. Alen & Fabian hebben namelijk nieuwe directieleden aangesteld. Vandaag introduceren we deze nieuwe toppers en nemen we je kort mee in de aanleiding voor deze wisseling van de wacht.

De nieuwe directie per 2021

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de nieuwe directie zal gevormd worden door Fabian van den Houten en Jeroen Romeijnders. Beide heren zijn al enige tijd werkzaam voor Elephant en dus bekend met de processen, de klanten, de markt en het team. Werk je samen met Elephant of volg je ons al? Dan zullen dit zeker geen onbekende gezichten voor je zijn.

Jeroen Romeijnders

Jeroen begon bijna twee jaar geleden bij Elephant als freelancer. Zijn opdracht was toen om de sales & marketing te professionaliseren. Wat begon met een vrij afgebakende opdracht, groeide uit tot een steeds belangrijkere rol voor Jeroen. Jeroen wist niet alleen de sales & marketing van Elephant te professionaliseren, maar richtte zich ook op de gehele klantbeleving binnen Elephant. De klik met het team & Jeroen was zo groot, dat Jeroen besloot om een vast onderdeel van Elephant te worden.

Jeroen heeft een achtergrond in sales en CRM implementatie-trajecten. Hierdoor is hij een man van data en staat klantbeleving bij hem écht centraal. Iets wat extreem belangrijk is voor zowel Elephant als de klanten van Elephant. Met de visie en drive van Jeroen heeft Elephant zich dan ook verzekerd van een perfecte commerciële aanwinst.

Fabian van den Houten

De meesten kennen Fabian natuurlijk als de projectmanager binnen Elephant, maar in de afgelopen 18 maanden heeft Fabian zich ook bezig gehouden met alle operationele processen binnen ons bedrijf. Naast het managen van projecten van klanten heeft Fabian dus in zeer korte tijd Elephant operationeel naar een hoger niveau getild.

Voordat Fabian bij Elephant begon heeft hij ook de dagelijkse leiding gehad bij een designbureau. Het operationele stuk aan bureauzijde is hierdoor dus niet nieuw voor hem. Naast het leiden van operations heeft Fabian een scherpe blik op het designproces. Dit helpt Elephant en al onze klanten om tot nóg beter uitgedachte oplossingen te komen. Hij is hiermee niet alleen verantwoordelijk voor de inrichting van alle processen, maar bewaakt ook nog de kwaliteit van onze eindproducten. Met Fabian heeft Elephant dus een ontzettend goede aanwinst op het gebied van projecten en operations.

Focus Elephant voor komende jaren

Op de achtergrond zijn Fabian en Jeroen al een aantal maanden bezig met het uitzetten van de koers voor de komende jaren. Wat kunnen we in grote lijnen van Elephant verwachten de komende periode? We delen alvast wat hoofdlijnen:

De focus blijft op strategie, design & development

Dit is een fundament dat al vrij goed staat en Fabian en Jeroen zullen dit alleen maar verder uitdiepen. Hierin zijn er vooral nog slagen op het gebied van strategie en design te maken voor Elephant. Er zal dus veel aandacht komen om de kwaliteit van deze twee onderdelen binnen Elephant nóg verder omhoog te krikken.

Samenwerkingen met klanten versterken

Het tweede aspect wat Elephant verder gaat uitbreiden, is de manier van samenwerking met onze klanten.

We willen gezien worden als de digitale afdeling van onze klant. Hier gaan we ons steeds meer op inrichten.

- Jeroen

Een voorbeeld van hoe we dit willen verbeteren, zijn in-house dagen, waarbij er werkplekken voor onze klanten gefaciliteerd zullen worden. Hierdoor kun je als klant echt met het project meedraaien (uiteraard na corona…).

Werken aan partnerschappen met andere bureau’s

Samenwerkingen met andere bureau’s komen steeds vaker voor. Om dit echt succesvol tot stand te laten komen zul je wel wat verder moeten gaan dan per project met elkaar samenwerken. Fabian en Jeroen gaan zich de komende periode verder concentreren op het uitbreiden van een sterk partnernetwerk aan  andere bureau’s.

Wat Elephant zo sterk maakt is dat we zowel een user experience als development focus hebben. Dit maakt ons de ideale sparringpartner voor andere design bureau’s!

- Fabian

Hoe zit het met de oprichters?

Alen en Fabian doen dus operationeel gezien een stap terug, maar zullen nog zeker in beeld blijven. Als oprichters kennen zij Elephant, de klanten en de branche natuurlijk als geen ander. Daarom blijven zij strategisch betrokken bij veel klanten en projecten. Hiermee zijn ze ook dé sparringpartner voor de nieuwe directie. Daarnaast zijn Alen en Fabian al bezig met nieuwe strategische uitbreidingen die begin 2021 van start zullen gaan. Wat dit precies inhoudt, kunnen we op dit moment nog niet delen maar jullie kunnen op korte termijn wel rekenen op groter nieuws rondom allerlei nieuwe ontwikkelingen.

 

Heb je nog vragen over deze directiewissel?

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt naar aanleiding van dit blogartikel. Uiteraard wil ik al je vragen zo goed mogelijk beantwoorden en daarom kan je me altijd bellen of een mailtje sturen!