Benieuwd naar de gezichten achter Elephant? Wil je weten hoe ze bij ons digitaal bureau terecht zijn gekomen, wat ze dagelijks uitspoken op kantoor en wat volgens hen het werk zo leuk maakt? Wij laten onze toppers graag zelf aan het woord. Met in deze blog de hoofdrol voor Leon: onze back-end developer en technische rots in de branding.

“Destijds werkte ik in de havens van Rotterdam, maar was helemaal klaar met het reizen. Ik zocht iets dichterbij Dordt en kwam toen de website van Elephant tegen. Er stond een vacatures open voor Magento back-end developer. In principe had ik nog geen kennis over Magento, maar vanuit mijn opleiding Informatica had ik wel kennis opgedaan met soortgelijke Enterprise oplossingen. In de basis is het eenzelfde soort framework, dus ik had het idee dat ik alsnog wel iets voor ze kon betekenen. Bovendien zagen de projecten en het team er leuk uit. Zo kwam ik op het idee om langs te gaan.

Het gesprek verliep heel goed, er bleek al vrij snel een goede klik te zijn. Toen het over Magento ging, zei ik: ‘’geef me een paar maanden, dan leer ik het’’. En zo gezegd zo gedaan. We besloten samen een proefperiode te starten om te kijken of het voor beide inderdaad een goede match was. En natuurlijk om te kijken of ik technisch snel genoeg kon leren. Dat bleek zo te zijn en nu zijn we alweer 6 jaar verder!”

Wat doe je als back-end developer?

“Ik ben veelal de technische lead bij grote en internationale websites en shops. Eigenlijk heb ik de verantwoordelijkheid over alle technische dingen die horen bij een website of e-commerceplatform. Binnen het team ben ik een soort technische rots in de branding en het aanspreekpunt voor alle ingewikkelde onderdelen binnen een project. Ik probeer zoveel mogelijk collega’s dingen bij te leren en les te geven, dat is ook echt waar ik enthousiast van word.”

Ik grap weleens dat je mij iets één keer mag vragen, daarna nooit meer. Nee, niet omdat ik je het niet meer wil uitleggen, maar omdat je het daarna zelf kan.

“Hoe complexer het vraagstuk, hoe enthousiaster ik ben. De back-end van Magento is heel erg Enterprise gericht. De complexiteit die daarbij komt kijken met hele technische aspecten en dingen om op te bouwen heb ik altijd interessant gevonden. Het komt in de buurt van technische architectuur. Hoe bouw ik m’n applicatie zo goed mogelijk op, zodat alles loopt zoals het moet? Ik haal er heel veel plezier uit om dat zo goed mogelijk neer te zetten. Al ben ik overigens ook als eerste de lul als iets niet werkt. Ik moet dus echt zorgen dat iets staat als een huis. Dat het precies werkt zoals wij én de klant het willen.”

Hoe is werken bij Elephant?

“Het team is super hecht en leuk. Ik zit er natuurlijk al 6 jaar, maar ook als er nieuwe collega’s binnenkomen worden ze meteen goed en open ontvangen. Het is hier heel down to earth op ieder niveau, dat is echt uniek. Qua projecten pushen wij ook altijd verder dan ‘gewoon’ een website maken. We proberen de klant uit te dagen en verder te denken. Wat heb je écht nodig? Dat stukje vind ik top. We zijn meer dan een uitvoerende partij alleen, echt een digitale partner.”

Hoe leuk het hier is, is eigenlijk niet uit te drukken in tekst

Leon’s favoriete project

“De samenwerking met Bambook vind ik echt super vet. Niet alleen hun doel voor het milieu, dat is echt award winning, maar ook de werkwijze van het team. Zij hebben een beetje dezelfde vibe als ons team. Als we met hen samen zitten om te brainstormen is het net alsof we met extra collega’s zitten. Super relaxt en we zijn altijd heel open naar elkaar. Daar worden we allebei beter van.”

Ambities

“Op de korte termijn zou ik het leuker vinden om nog meer in de écht ingewikkelde techniek te duiken. Bijvoorbeeld connecties maken tussen bankoverschrijvingen of andere technische dingen waar echt geen fouten mogen voorkomen. Op de lange termijn lijkt het mij mooi om meer richting teamleader te gaan van een groter team. Om op die manier anderen nog meer te leren en mijn kennis te verspreiden.”

Wat zou je tegen een – potentiële – nieuwe collega willen zeggen?

“Het allerbelangrijkste is toch wel de algemene vibe. Hoe het hier gaat is eigenlijk niet in tekst uit te leggen. Ik zou zeggen: kom gewoon een keer langs, lekker vrijblijvend. Borrel een keertje mee, zodat je de sfeer kan proeven en het team kan leren kennen. En als we dan ook nog een leuke vacature voor je open hebben staan, is het helemaal jackpot!”

Op dit moment blijft het aantal projecten stijgen, waardoor Leon op zoek is naar technische held om mee te coderen. Is dit iets voor jou? Bekijk dan onze vacature voor PHP deverloper!