Benieuwd naar de gezichten achter Elephant? Wil je weten hoe ze bij ons digitaal bureau terecht zijn gekomen, wat ze dagelijks uitspoken op kantoor en wat volgens hen het werk zo leuk maakt? Wij laten onze toppers graag zelf aan het woord. Met in deze blog de hoofdrol voor Maarten: onze onmisbare back-end developer.

‘’2 jaar geleden ben ik bij Elephant begonnen, ik zat toen in mijn 3e jaar van mijn studie Informatica en moest een meeloopstage gaan kiezen. Online ben ik gaan zoeken naar leuke bedrijven in de buurt. Bij veel ICT-bedrijven kreeg ik het idee dat er vooral oudere mensen werkten, een beetje een saai imago. Maar de website van Elephant zag er zo leuk uit dat ik dacht: daar zou ik graag willen werken. En dus besloot ik gewoon te solliciteren.

Mijn positieve gevoel werd bevestigd tijdens de sollicitatie. Ik weet nog dat mijn vaardigheden op dat moment niet helemaal voldeden voor de functie, maar ze vonden mij zo goed bij het team passen dat ik het toch ben geworden. Dit is ook wel kenmerkend voor Elephant, je hebt hier altijd de ruimte om te leren en te groeien. Het wordt zelfs heel erg gestimuleerd.’’

Mega slimme websites realiseren op basis van artificial intelligence, dat lijkt me mooi

Van stagiair naar bijbaan, naar afstudeerstage naar vaste medewerker

‘’Ik ben volgens mij een van de weinige die van stagiair, naar bijbaan en weer terug naar stagiair is gegaan. Na mijn eerste stage ben ik eerst 1 dag in de week blijven werken, daarna werden dat er 3 en toen volgde ook nog mijn afstudeerstage. Na mijn afstudeerstage wil ik hier ook graag blijven werken. Als ik het ergens niet leuk vind, ben ik snel weg. Dus dit zegt wel iets over het bedrijf!’’

Back-end developer

‘’Ik ben back-end developer. Kort uitgelegd zorg ik dat de achterkant van de website werkt. Front-end developers vertalen het design naar hoe een website er aan de voorkant uitziet. Ik zorg er juist voor dat alles op de achtergrond werkt en ook gekoppeld is aan bijvoorbeeld externe systemen. Het leukste aan mijn werk? Dat ik altijd nieuwe uitdagende functionaliteiten kan proberen. Constant uitzoeken wat de beste manier en techniek is om iets op te pakken. Die uitdaging vind ik super.’’

Werkzaamheden waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt

‘’Ik word blij van grotere projecten waar ik zelf veel kan inbrengen. De website voor Stichting VoorSara is zo’n voorbeeld. Normaal pakt de front-end eerst iets op en daarna pas de back-end, hier was het precies omgedraaid. Ik heb een groot deel van de back-end opgepakt, wat erg leuk was. Ik vind het sowieso ook leuk om te weten, dat als ik iets maak, datgene ook zeker weten gebruikt gaat worden door de klant. Alles wat ik creëer, krijgt de klant te zien. Natuurlijk is het ook een mooie bevestiging om na het afronden van een project van de klant te horen dat ze er heel blij mee zijn. Dat is misschien nog wel het leukste.’’

De sfeer binnen het team is zo goed, dat je er heel snel inrolt.
Iedereen respecteert elkaar en doet echt moeite om je te leren kennen

Ambities

‘’Ik heb veel kennis van verschillende dingen, maar vaak alleen oppervlakkig. Van serverbeheer weet ik bijvoorbeeld vrijwel niets. Het lijkt me interessant om juist over dit soort aspecten meer te weten te komen. In mijn vrije tijd werk ik ook graag aan kleine projectjes met nieuwe technieken. Een beetje klooien en oefenen. Zelf leren, hoe werkt dit precies, hoe doe je dat? Ook met artificial intelligence werken lijkt me erg leuk. Iets waarbij een systeem volledig leert aan de hand van alle data en de acties van de gebruikers. Een hele slimme website realiseren, dat lijkt me mooi.’’

Wat zou je tegen een – potentiële – nieuwe collega willen zeggen?

‘’Zie je een vacature waar je interesse in hebt? Dan zou ik zeker komen solliciteren. Al op m’n eerste dag hoorde ik ‘alles mag, alles kan’, en dat is ook echt zo. De sfeer binnen het team is zo goed, dat je er heel snel inrolt. Iedereen respecteert elkaar en doet echt moeite om je te leren kennen. Het is ook altijd gemoedelijk en gezellig. Wat mij betreft is dat echt het mooie aan ons team.’’

Op dit moment blijft het aantal projecten stijgen, waardoor Maarten op zoek is naar technische held om mee te coderen. Is dit iets voor jou? Bekijk dan onze vacature voor PHP deverloper!