Strategie

Van abstract idee naar duidelijke roadmap

In samenwerking met Gemeente Dordrecht, Dordrecht Marketing en Deal Drecht Cities creëerden wij het platform WeDo, waar Dordtse ondernemers aan elkaar gekoppeld worden.

Toen de opdrachtgevers bij ons aan de bel trokken wisten ze slechts één ding zeker: wij willen een platform ontwikkelen voor Dordtse ondernemers. Maar hoe ga je vervolgens van dit abstracte idee naar een duidelijke roadmap en invulling? In dit soort gevallen, waar wij from scratch aan beginnen, starten we met meerdere strategische sessies. Tijdens deze sessies kan je samen stap voor stap het idee verder uitwerken en concretiseren met uiteindelijk een compleet uitgewerkte strategie als resultaat. Hierin wordt niet alleen duidelijk wordt hoe het platform eruit moet komen te zien, maar ook welke functies van belang zijn en hoe we het platform gaan laten groeien.

Design

Een sterke fundering door middel van wireframes

In deze fase bepalen we de user experience en welke flow we gaan gebruiken. Om dit te concretiseren zijn er wireframes gemaakt waarin eerst de fundering van het platform helder werd uitgewerkt. Vervolgens zijn we van daaruit alles letterlijk gaan inkleuren, passend bij de gewenste klantreis en met veel focus op overzicht en gebruiksvriendelijkheid. Om het beste resultaat te garanderen zijn er tussendoor meerdere prototyping sessies geweest met partners met wie wij vaak samenwerken. Want alleen door te testen weet je zeker dat het platform ook echt werkt én user friendly is. Mede dankzij die input zijn wij tot het beste resultaat gekomen.

Development

Een belangrijke koppeling met de Kamer van Koophandel

Het idee achter WeDo is dat alleen ondernemers die in Dordrecht gevestigd zijn zich kunnen aanmelden. Met het team hebben we goed nagedacht hoe we dit ten eerste beheerbaar en ten tweede overzichtelijk kunnen maken op basis van een WordPress website op maat. Het antwoord bleek een approval flow met KVK koppeling, waarbij gegevens rechtstreeks bij de Kamer van Koophandel opgehaald worden. Hierdoor wordt eerst gecheckt of het ingevoerde e-mailadres overeenkomt met de website die bekend is bij de Kamer van Koophandel. Vervolgens haalt de koppeling de vestigingsplaats omhoog. Alleen als dit Dordrecht is, krijgt de persoon daadwerkelijk toegang tot het platform.

Vervolgens kan hij of zij een profiel aanmaken, opdrachten delen en reageren op andermans klussen. WeDo.nl brengt Dordtse ondernemers dus letterlijk met elkaar in verbinding. Je begrijpt, een project waar wij als echte ‘Schapenkoppen’ trots op zijn!

Ben je benieuwd naar het platform of wil je je direct aanmelden? Ga naar wedo.nl!

Chat
Eens met elkaar kennismaken?

Ik kom graag met je in contact!

Floris-Elephant