Drie platforms ge√Įntegreerd onder √©√©n online dak

De uitdaging lag in het samenvoegen van drie afzonderlijke websites tot √©√©n ge√Įntegreerd platform, waarbij de unieke identiteit en doelstellingen van elk platform behouden bleven. Door middel van (doelgroep)onderzoek is er verdieping gedaan naar het doel en het bezoekersgedrag voor ieder platform. De oplossing lag in een multisite waarop Dordrecht Academy en Career Boost elk een eigen ’thuis’ kregen binnen het overkoepelende dak van Hoger Onderwijs Drechtsteden. Hoger Onderwijs Drechtsteden functioneert niet alleen als een centraal punt voor informatie, maar ook als een verbindende schakel tussen de studie- en carri√®remogelijkheden in de regio.¬†

Een multisite met dezelfde look & feel, maar met unieke kleuren


Elk platform heeft zijn identiteit en unieke kleur, maar met gedeelde een gemeenschappelijke layout en navigatie-structuur. Dit zorgt voor een uniforme gebruikerservaring en stelt bezoekers in staat om gemakkelijk tussen de platformen te navigeren. Verder is elk platform geoptimaliseerd voor specifieke doelgroepen: Dordrecht Academy als springplank naar carrièremogelijkheden en Career Boost als aanjager van onderwijsinnovatie.

Door de integratie van de drie sites tot één multisite is niet alleen het onderhoud en beheer vereenvoudigd, maar is ook de gebruikerservaring verbeterd. De nieuwe website biedt een toekomstbestendige oplossing waar elk platform ruimte heeft om  zijn eigen verhaal te vertellen, terwijl het ook deel uitmaakt van een groter geheel. Elk platform linkt direct naar de anderen, waardoor een netwerk van onderlinge verbindingen de gebruikers uitnodigt om meer te ontdekken van het aanbod binnen Hoger Onderwijs Drechtsteden. 

Het platform biedt niet alleen een gebruiksvriendelijke ervaring, maar is ook onderhoudsvriendelijk. Het beheer en onderhoud van de website is effici√ęnter geworden, omdat updates en wijzigingen moeiteloos over de drie platforms uitgerold kunnen worden.

Het resultaat? Door de drie afzonderlijke sites te vervangen in een ge√Įntegreerd platform, is niet alleen het onderhoud en beheer vereenvoudigd, maar ook de gebruikerservaring geoptimaliseerd. Kortom, een toekomstbestendige multisite met dezelfde look & feel, maar op ieder platform ruimte voor ieder hun eigen verhaal.

 

Chat
Eens met elkaar kennismaken?

Ik kom graag met je in contact!

Floris-Elephant