beter vindbaar zijn in google

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Door zoekmachineoptimalisatie op de juiste en eerlijke manier in te zetten, kun je op lange termijn een stevige en stabiele toppositie in Google bemachtigen.

Waarom SEO?

Anne van Breda

Wat is zoekmachineoptimalisatie?

Goed gevonden worden op relevante zoekwoorden in Google. Met SEO zorg je ervoor dat jouw website vindbaar is voor je doelgroep.

Zoekmachineoptimalisatie houdt in dat je website optimaal ingericht is voor je gebruiker en dus de zoekmachine. Dit krijg je voor elkaar door je content op je doelgroep aan te passen zodat zij precies vinden wat ze zoeken. Daarnaast is het belangrijk dat de broncode van je website goed ingericht is en dat je website een goede autoriteit heeft omdat er veel diverse links naartoe leiden. Deze onderdelen zorgen ervoor dat jouw website beter gevonden wordt dan die van je concurrent.

Praten over SEO?

SEO-trajecten bij Elephant

SEO bij Elephant is meestal een combinatie van linkbuilding, bloggen (content marketing) over relevante onderwerpen en het optimaliseren van de belangrijkste pagina’s op je website. We onderzoeken eerst welke zoektermen relevant zijn voor jouw bedrijf en gaan ons daar vervolgens op richten in de content op je website. Vaak komt er ook extern bloggen en social media marketing bij kijken om de vindbaarheid te versterken.

Meer weten over SEO? Lees onze whitepapers met daarin de basics en de ontwikkelingen voor 2018!

SEO Basisbeginselen SEO Ontwikkelingen 2018

SEO met Elephant

  • Een goede trefwoorden strategie
  • On page optimalisatie
  • Linkbuilding
  • Content marketing
  • Analyse en rapportages
  • Focus op langetermijnresultaat

Succesvol SEO-traject

Door de juiste middelen in te zetten is het mogelijk om beter gevonden te worden in de zoekmachines. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit 3 essentiële onderdelen.

Linkbuilding

Zoekmachines bepalen de autoriteit van je website onder anderen op basis van het aantal links dat er naar toe gaan. Een goed en veelzijdig linkprofiel is dus erg belangrijk. Hoe je dit krijgt? Door middel van Linkbuilding. Belangrijk hierbij is dat je een zo natuurlijk en veelzijdig mogelijk linknetwerk opbouwt. Elephant helpt je graag om dit voor elkaar te krijgen.

Content

De bezoekers van je website moeten precies vinden op je website wat ze zoeken. Maar waar zoeken ze op? Waar wil je op gevonden worden? Waar werd je in het verleden op gevonden? Een goed zoekwoordenonderzoek is de basis voor alle content op je website en waar je op optimaliseert. Door middel van het schrijven van relevante artikelen versterk je de vindbaarheid van je website.

Analyse en advies

De broncode van je website is een belangrijk onderdeel van de mate waarin je vindbaar bent. Er is niets vervelender dan een trage website of veel onvindbare pagina’s. Een technische analyse van je website zorgt er naast content en links voor dat jouw website optimaal ingericht is voor gebruikers en dus de zoekmachine. Als alle onderdelen goed ingericht zijn, wordt je website beter vindbaar.

SEO Dashboard

Doorlopend proces

Een succesvol SEO traject stopt niet bij het starten van contentmarketing, linkbuilding en technische SEO.

Via het SEO dashboard houdenj wij jouw resultaten inzichtelijk. Zo kun je naast de rankings ook de social media statistieken bekijken en je Analytics-account koppelen. Alle relevante data op één plek toegankelijk. hiervan sturen we je een maandelijkse rapportage.

SEO
Contact opnemen...
Je SEO-traject met ons bespreken?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
...of neem contact op met:
Fabian

Fabian

Online strateeg
Anne

Anne

SEO & Content specialist